Prosincová Beseda: Eva Urbanová i vánoční koncerty L. Bílé i J. Ledeckého

Druhého prosince vystoupí ve Velkém sále Eva Urbanová za doprovodu Moravského klavírního tria. To se na naší koncertní scéně pohybuje od roku 1997.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na koncertě zazní skladby nejen světově uznávaných českých skladatelů.

Zkraje měsíce můžete také společně s Lukášem Hejlíkem prožít norskou akční grotesku Doppler. Příběh hlavního hrdiny, který hlubokou osobní krizi řeší odstěhováním se do lesa, představí další díl LiStOVáNí.cz v Divadélku JoNáš 11. prosince.

Čekání na Vánoce si můžete zpříjemnit 13. prosince návštěvou kultovní komedie Lordi, kde excelují Martin Hofmann, Filip Rajmont a Peter S. Butko.

Pokud budete mít chuť odskočit si od vánočních pohádek a pořádně se zasmát, přijďte 28. prosince na Manželský poker s Jiřím Langmajerem a Danielou Šinkorovou v hlavních rolích.

HUDBA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=2

2.12.19:00 Eva Urbanová: Galakoncert 2018

Na plzeňském galakoncertě v Měšťanské besedě Evu Urbanovou doprovodí Moravské klavírní trio, které se na naší koncertní scéně pohybuje od roku 1997. Na koncertě zazní skladby nejen světově uznávaných českých skladatelů.

Světově uznávaná operní diva má k Plzni velmi blízký vztah, od mládí vyrůstala v obci Vrčeň poblíž Plzně a v Plzni v roce 1987 debutovala. Pravidelně vystupuje nejen v Národním divadle v Praze,ale i na mnoha různých světových operních scénách včetně milánské La Scaly a Metropolitní opery v New Yorku. O jejích kvalitách svědčí nejen Cena Thálie za Kostelničku v Janáčkově Její pastorkyni, ale i například cena Grammy za nahrávku Nebeská Aida: Slavné operní árie. V roce 2003 byla Eva Urbanová dokonce jmenována Rytířem řádu umění a literatury Francie.

Mezinejvýznamnější nahrávky Evy Urbanové na deskách patří Smetanova Libuše a Dalibor, Fibichova Šárka, Dvořákova Rusalka, Mahlerův Žalozpěv a Janáčkova Glagolská mše. Světová premiéra nahrávky Janáčkovy Šárky s Pražským filharmonickým sborem a Českou filharmonií pod taktovkou sira Charlese Mackerrase byla nominována na cenu Grammy.

3.12.19:00 Zpívám, tedy jsem

Při hudebních večerech tradičního cyklu, který uvádí Jiří Untermüller, uslyšíte nejkrásnější operetní melodie v podání členů souboru DJKT, mezi nimiž budou Venuše Dvořáková, Roman Krebs, Hana Spinethová a další.

Klavírní doprovod: Táňa Vaněčková / Ivana Janečková

3.12. 19:00 Jaroslav Samson Lenk & Karel Macálka
Z dlouholeté příležitostné spolupráce na různých koncertních projektech a CD, vznikl rovněž příležitostný koncert Jaroslava Samsona Lenka a dlouholetého spoluhráče Vlasty Redla, či frontmena skupiny Rangers, Karla Macálky.

Koncer tsložený ze Samsonových největších hitů i naprostých novinek ,ozdobený osobitými doprovody výborného hudebníka. Ale nebojte se, že byste se nepobavili. Samsonův osobitý humor je zárukou výborné zábavy. Dvěhodiny člověčiny!

5.12.19:00 Po siréně swing! & 10 let Pilsner Jazz Bandu

Host :Brass Band Rakovník

Pilsner Jazz Band slaví v prosinci 10 let své existence pod swingovým nebem. Za tu dobu reprezentoval český swing a Plzeň na festivalech v sedmi evropských zemích, vydal tři alba a od roku 2013 pořádá pravidelné swingové tančírny s titulem „Po siréně swing!“ .Jubilejní padesátá „siréna“ připadla rovněž na první prosincovou středu a tak Měšťanskou besedu čeká rovnou dvojitá oslava. Jako hosty si Pilsner Jazz Band pozval dlouholeté kamarády, kapelu Brass Band Rakovník, který si v Plzni získal srdce mnoha dixielandových fanoušků.

Tančírně bude předcházet tradiční taneční lekce s Lenkou Sekaninovou od 18:00 hodin.

Pořadatel Pilsner Jazz Band

9.12. 17:00 Česká mše Vánoční a zpívání koled

Již tradičně se můžete těšit nejen na scénické provedení České mše vánoční, ale také mnoho tradičních českých koled, které si budete moci zazpívat spolu se členy souboru operety a muzikálu Divadla J. K. Tyla.

Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby

Scénické provedení České mše vánoční nabízí divadelní sdružen íČervený kohout, které spolupracuje se zpěváky a herci souboru muzikálu a operety DJKT. V šedesát ipětiminutovém představení uvede na scénu všechny části mše v jevištním ztvárnění. Vystoupí pastýři, měšťané, řemeslníci, andělé a samozřejmě i rodina s děťátkem. V režii Jiřího Untermüllera a v hudebním nastudování Pavla Kantoříka účinkují Venuše Dvořáková, Hana Spinethová, Kristýna Bečvářová, Simona Lebedová, Radek Štědronský Shejbal, Milan Čtvrtník, Martin Šefl a další.

11.12.19:00 Roháči z Lokte: Vánoční koncert

Vánoční koncerty Roháčů jsou tradičním zpestřením svátků pro mnoho příznivců tohoto souboru. Na programu vánočního koncertu jsou koledy a vánoční zpěvy, ale také vybrané skladby z repertoáru Roháčů.

12.12.19:00 COP 40 let

Legendární bluegrassová kapela slaví 40 let své existence! Na narozeninovém koncertu v Měšťanské besedě zazní jejich největší hityi písně z posleního alba Tribute to Greenhorns.

Skupina Cop, která se pohybuje na naší folk & country scéně již 40let, a to si žádá pořádnou oslavu. Na velkém narozeninovém koncertě v Měšťanské besedě proto zazní všechy hity  kapely COP, ale samozřejmě dojde i na písničky z posledních alb.

Skupina COP vznikla v roce 1978 a hned od počátku své existence slavila četné úspěchy. V roce 1980 vyhrála v té době nejprestižnější cenu PORTA a v roce 1981 si úspěch zopakovala. V letech 1982 –1983 většina členů kapely emigrovala do USA a Kanady. Z celé sestavy zůstal pouze Míša Leicht, který má hlavní zásluhu na vzkříšení souboru. Do zlomového roku 1989 objíždí skupina bluegrassové přehlídky a koncerty. Skupina COP se díky svoj ípopularitě stala pravidelným hostem všech významných hudebníchpřehlídek v naší republice.

 Vroce 2002 COP získal „Anděla“ – trofej České hudební akademie (obdoba Grammy) za oblast Folk & Country.

Aktuálnísložení skupiny:

Míša Leicht - kytara, zpěv

Martin Fridrich - banjo, zpěv

Jirka Vopava - mandolína, zpěv

Petr Sláma - dobro

Zdeněk Fík – baskytara


6.12.19:00 Bílé Vánoce Lucie Bílé II.

Zpěvačka Lucie Bílá již několik let zpříjemňuje předvánoční čassvými tradičními koncerty, ze kterých dýchá láska, klid a kouzelná atmosféra blížícího se Štědrého dne. Také letos pořádá Agentura 44 předvánoční turné naší nejpopulárnější pěvecké hvězdy po celé České i Slovenské republice. V letošním roce Lucie představí skladby ze svého nového vánočního alba Bílé Vánoce Lucie Bílé II.

Lucii doprovodí i letos kapela Petra Maláska, Bílý sbor, hosté a svátečním slovem koncert uvede římskokatolický kněz Zbigniew Czendlik.

23.12.19:00 Janek Ledecký - Vánoční turné 2018

Klasické vánoční písničky, ale i hity jako Budu všechno, co si budeš přát, Proklínám nebo Pěkná, pěkná, pěkná a samozřejmě Sliby se maj plnit o Vánocích. To je program, se kterým populární zpěvák Janek Ledecký dokáže vždy před Vánocemi vyprodávat sály v Česku. Na sklonku letošního roku se s populárnímp rogramem vrátí do českých měst již po dvaadvacáté.

Vánoční turné Janka Ledeckého nabízejí sérii koncertů s pravou sváteční atmosférou. Ani letošní rok se tradice nezmění. V každém městěz pěvák navíc přivítá speciálního hosta v podobě smyčcového kvartetu M. Nostitz Quartet a Jankových hudebních kolegů baskytaristy Davea Mendéze, bubeníka Hanze Sedláře a klávesisty Pavla Muchy, které doplní dívčí vokály. Lidé uslyší nejenpísně Ryba rybě, Sliby se maj plnit o Vánocích, ale také Na ptáky jsme krátký a další.

Pořadatel VM ART production

DIVADLO

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=3

9.12.19:00 Zamilovaný sukničkář

Divadelní společnost Háta

Zatímco záletný americky´ velvyslanec se těší, jak si užije víkend s přitažlivou sousedkou, jeho dcera chce prázdný dům využít pro romantický víkend se svým přítelem. Vše se ale zamotá a jedna komická situace za druhou pořádně polechtá vaši bránici.

Hrají: LukášVaculík, Martin Zounar, Adéla Gondíková, Mahulena Bočanová, Veronika Jeníková, Ivana Andrlová, Olga Želenská a další.


11.12.18:00 LiStOVáNí.cz: Doppler (Erlend Loe)

Doppler, hlavní hrdina knihy, spadne v lese z kola a začne přemýšlet osvém životě, který mu připadá moc "pilný". Svou hlubokou osobní krizi řeší tím, že opustí ženu a děti a přestěhuje se do lesa. Společnost mu dělá losí mládě, jehož matku zastřelil kvůli masu. Jeho pobyt v lese postupně narušujídalší postavy, které Dopplerovi brání v přechodu z aktivity do pasivity. Všechno je tak norské a Doppler už nechce být pilný! Tato akční groteska patří k nejoblíbenějším titulům seriáluLiStOVáNí.

-premiéra duben 2009

-v překladu Kateřiny Krištůfkové vydalo nakladatelství Kniha Zlín / Albatros Media

Hrají : Lukáš Hejlík a Pavla Dostálová

11.12. 19:00Caveman

RobBecker - Máte chuť se rozesmát až k slzám?? Přijďte se podíva tna slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

13.12.19:30 Lordi

Komedie Oscara Wildea a Robbieho Rosse s "jemnými" erotickými prvky, která se v Praze stala kultovním představením. Přítmí, salonní atmosféra, neuvěřitelné kecy! Představení je nevhodné pro mládež do 15 let a puritánsky založené dámy po šedesátce.

Hraje se ve slovenštině, ačkoliv hrají čeští herci. Když jim role byly nabídnuty, český překlad se teprve připravoval. Herci však dali přednost těžšímu úkolu a také vtipnému vyznění textu –role se naučili slovensky.

Hrají: Martin Hofmann, Filip Rajmont, Peter Serge Butko, Martin Kotecký a Mário Bobek

Představeníje nepřístupné mládeži do 15 let!

28.12.19:00 Manželský poker

Divadlo Palace

Oblíbená situační komedie Divadla Palace. Manželé se večer setkávají ve své vile. Jacqueline Bernarda podezírá z nevěry, a proto se ho na jeho zálety přímo zeptá. Vzájemné vyložení karet na stůl vede ke zvláštnímu nápadu – oba manželé si své milence pozvou domů, aby je ten druhý poznal. Zatímco je dvojice na cestě do vily, v domě se nečekaně objeví bývalá Bernardova milenka se svým přítelem a také německá služka...

Hrají :Jiří Langmajer, Daniela Šinkorová, Kateřina Pindejová, Adéla Gondíková / Kristýna Janáčková / Jana Bernášková, Kristýna Janáčková / Michaela Sejnová, Jan Krafka, Petr Stach / MiloslavTichý / Václav Liška

Režie: Petr Hruška


OSTATNÍ ŽÁNRY

14.12.18:00 Taneční večer

Cyklus tanečních večerů pro seniory v režii Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně. K tanci a poslechu hraje dobře známé plzeňské DUO EVERGREEN KLASIK ve složení Jan Ježek (housle + vokál) a Jaroslav Špelina (klávesy + vokál).

VSTUP ZDARMA

CESTOVÁNÍS BESEDOU

4.12. 2018 19.00 WAORANI – mizející svět amazonských domorodců

přednáší Jindřich Böhm

Hluboko v ekvádorském deštném pralese žije domorodý kmen Waorani. Dokáže žít v místech, kde bychom my přežívali jen obtížně.Až do roku 1956 neměl žádný kontakt s okolním světem. Do dnešních dnů existuje nepříliš velká skupina tohoto etnika, která odmítá, a to velmi agresivně, jakýkoliv kontakt s vnějším světem. Říká se jim „nekontaktovaní“. Kontaktovaná většina „lidských bytostí“, jak zní překlad slova Waorani dnes žijeuž jen na čtvrtině svého původního území. Naftařskéspolečnosti jim z jejich světa už nenechaly téměř nic.

Vstupné100,- v předprodeji / 120,- v den konání.

18.12. 2018 19.00 Magický Island

přednáší Jan Březina

Honza Březina je zkušený profesionální fotograf, který je doslova posedlý islandskou krajinou. Absolvoval již dvě desítky cest na tento magický ostrov, kde fotografoval ve všech ročních obdobích,do všech částí a pořádá na Island i pravidelné zájezdy pro klienty. Přijměte pozvání na fotografie ledovců, sopek, pouští,útesů, vodopádů, polární záře a islandské fauny a flóry spojené s užitečnými informacemi o cestování na a po Islandu.

Vstupné 100,- v předprodeji / 120,- v den konání.

AKCE PRO DĚTI

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=5

1.12.15:30 Lollipopz Bambule Tour 2018

Úplně první turné dětské dívčí, hudební a taneční skupiny Lollipopz, kterou můžete znát z velkého množství kulturních akcí po celém Česku, ale také z úspěšného Youtubového pořadu Lollymánie. Můžete se těšit na velkou, barevnou a zábavnou hudební show proloženou vstupy právě ze studia Lollymánie, kterébude přenesené přímo na jeviště. Zazní známé písničky z repertoáru Lollipopz vč. debutového singlu Lízátková Párty nebo úspěšného singlu z letošního léta První Láska. Uslyšíte ale i písničky zcela nové a dosud nehrané. Součástí programujsou také soutěže a možnost zkusit si moderování Lollymánie. Po koncertě se můžete těšit na tradiční autogramiádu i fotogramiádu.

Skupina Lollipopz vznikla v roce 2016 a tvoří jí čtyři dívky ve věku10-12 let. Se svým vlastním repertoárem vystupují v České i Slovenské Republice. Mají za sebou i několik televizních vystoupení a s pořadem Lollymánie se staly oblíbenými Youtuberkami mezi dětmi do 12 let.

Pořadatel Kawaii Production s.r.o.

2.12. 14:30 a 16:00 Kocour Modroočko

Kocourek Modroočko je malé kotě, které se teprve učí pořádnému kočičímu životu. Jeho průvodcem je učený Bělovous Zrzunda akrásná kočka Zelenoočka. Postupně zjišťuje, jak dovede být ten „opravdový“ kočičí život zajímavý, někdy trochu krutý, ale především krásný. Na svém prvním výletě potkávárůzná zvířátka - křečka, krtka, králíka, psa, myši a různé kočičí kamarády. On i děti tak mohou poznávat jejich zvyky, chování, místa, kde žijí, čím se živí ale také jak se k nim chová člověk.

Pohádka provázena písničkami Marka Ebena (Blues kočky Zelenoočky, Tlapky klást potichu, Polštářky tvých tlapek, Kočičí jazz, V podzemí, Komu se nelení a mnohé další).

Vhodnépro děti 3+

8.12.11:00 Čiperkové

8.12.15:00 Čiperkové

Děcka, Čiperkové přijedou do Plzně, to je pecka!

Čiperkové- nejpopulárnější dětská kapela v ČR. Zpívají písničky,které baví děti, rodiče, babičky i dědy. Přijďte si s nimi zazpívat, zatancovat, zablbnout a taky se vyfotit.

Pořadatel Simona Votyová.

9.12. 14:30 a 16:00 Vánoční hvězdička (Nána divadélko)

I zvířátkům v lese se mohou splnit ta nejtajnější přání. A nejen o Vánocích. Stačí si umět přát.

Ato nás všechny naučí Kouzelná Hvězdička.

Vhodné pro děti 3+

15.12.14:30 Hravá sobota: Předvánoční karneval

Taky už se nemůžete dočkat, až budou Vánoce? Jestli si chcete to čekání zkrátit trochou zábavy i ponaučení, přijďte na náš sobotní karneval. Nebudou chybět písničky i vyrábění a na každého čeká malý dáreček.

Vhodnépro děti 3+

16.12. 14:30 a 16:00 Vánoční dárek (Divadlo Dráček)

Kouzelná vánoční pohádka o tom, že dárky od Ježíška mohou dostat úplně všichni, kdo si je zaslouží.

Vhodné pro děti 3+

KINOBESEDA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=6

Zahraniční filmy promítáme v původním znění s českými titulky.

3.12. 2018                         19:15                    Hastrman

ZEMĚ/ ROK: ČR/ 2018

REŽIE: Ondřej Havelka

SCÉNÁŘ: Ondřej Havelka, Petr Hudský
HRAJÍ: Karel Dobrý, Simona Zmrzlá, Jan Kolařík, Jiří Maryško, David Novotný, Norbert Lichý, Vladimír Polívka a další

DOBA TRVÁNÍ: 100 min

Romantický a zároveň ironický příběh hastrmana alias barona de Caus (KarelDobrý), jehož láska k venkovské dívce Katynce (Simona Zmrzlá) naplňuje netušeným štěstím i stravující vášní.

Baron se vrací se svým sluhou (Jiří Lábus) z cest po světě, aby obnovil rybníky na svém panství. Jakožto moderní a osvícený člověk se životu místních vymyká. Středem jeho zájmu se stane nespoutaná a výjimečná rychtářova (David Novotný) dcera revoltující proti autoritám vášnivým uctíváním přírody a pohanských rituálů. Inteligentní a krásnou dívkou jsou okouzleni i učitel Voves (Jiří Maryško) a farář Fidelius (Jan Kolařík). Čím více se Katynka hastrmanovi přibližuje, tím více v něm rostou pochybnosti, zda jako člověk ve zvířeti a zvíře v člověku tentokrát obstojí. Z počátku 19. století se děj na moment přesune do současnosti, kde příběh jedné lásky ,jedné vášně a jedné krajiny končí. Film vznikl na motivy románu Miloše Urbana oceněného Magnesií Literou.

5.12. 2018                         19:15                    Oni a Silvio
ZEMĚ/ ROK: IT / 2018

REŽIE:Paolo Sorrentino
HRAJÍ: Toni Servillo, Elena Sofia Ricci ,Riccardo Scamarcio, Kasia Smutniak a další
DOBA TRVÁNÍ: 150min

Jakáje největší lidská touha? Láska? Peníze? Sex? Neomezená moc? A je možné toho všeho dosáhnout a cestou neztratit vlastní tvář?Nejúspěšnější italský režisér současnosti Paolo Sorrentino (Velká nádhera, Mládí) se vrací do českých kin s velkolepým provokativním komediálním dramatem. Sorrentinův dvorní herec Toni Servillo tentokrát v hlavní roli ztvárňuje Silvia Berlusconiho – notoricky známého miliardáře, skandalistu ,mediálního magnáta a dlouholetého předsedu italské vlády, jenž se proslavil zejména svým excentrickým způsobem života a zhýralými večírky, které svět zná pod označením „bungabunga“. Film dává nahlédnout do soukromí této kontroverzní ústřední postavy a nabízí pohled na mrazivé a mnohdy groteskní situace, ať už se týkají podplácení soudců, nákupu nejlepších fotbalistů nebo svádění mladičkých modelek. Zabývá se také tím, jací lidé Berlusconiho a jemu podobné obklopují a jak funguje cynický mechanismus moci, založený na absolutní ztrátě hodnot, ponižování, egoismu a prospěchářství.

6.12. 2018 19:15 Caravaggio – duše a krev
Život Michelangela Merisiho, který si podmanil umělecký svět pod jménem Caravaggio, má všechny charakteristiky poutavého příběhu. Nechybí v něm vražda, vypjaté emoce ani nezměrná krása. Intenzivní dokumentární film nabízí v dokonalé obrazové kvalitě jedinečnou příležitost prohlédnout si zblízka svůdný půvab jeho slavných obrazů.

Dostal jméno vynikajícího florentinského umělce a jednoho z archandělů. Jeho talent mu předurčil úspěch, věčný souboj s vnitřními démony mu však nedovolil si ho užívat příliš dlouho. Jeho cesta z Milána na Maltu není výpovědí pouze o čtyřicítce obrazů, ale také o Caravaggiově ustavičném hledání svobody a sebe sama uvnitř své tvorby. Mistr světla a temnoty dostává v italském snímku hlas britského herce Jasona Flemynga (Sbal prachya vypadni, Podfu(c)k) a jeho podvědomí originální hudební podobuod Mattea Curralloa. Špičkové obrazové zpracování nabízí jedinečnou příležitost prohlédnout si zblízka svůdný půvab Caravaggiových obrazů, ocenit jeho typické kontrastní linie a poznat v obličejích jeho biblických postav známé tváře lehkých žen a žebráků.

Senioři nad 65 let a studenti do 26 let: zvýhodněné vstupné 170 Kč.


7.12. 201818:00

13.12. 2018 19:15 Bohemian Rhapsody
19. 12. 2018 19:15

ZEMĚ/ ROK: VB, USA / 2018
REŽIE: Bryan Singer, DexterFletcher
HRAJÍ:Rami Malek, Joseph Mazzello, Gwilym Lee, Ben Hardy, Allen Leech

Jediné, co je pozoruhodnější než jejich muzika, je jeho příběh. Bohemian Rhapsody popisuje hudební dráhu i nekontrolovatelnou životní spirálu Freddieho Mercuryho. Snímek je rámcován založením skupiny Queen v roce 1971 až po památný koncert Live Aid v roce 1985.

8.12. 2018                         14:30                    Grinch
ZEMĚ/ ROK: USA / 2018

REŽIE:Yarrow Cheney, Scott Mosier
HRAJÍ: V českém znění: VojtěchDyk, Matěj Hádek, Michaela Skalníková, Martina Šťastná, Matěj Havelka, Dušan Kollár, Mikuláš Převrátil, Matěj Macháček
ZNĚNÍ: český dabing

DOBA TRVÁNÍ: 90 min

Grinchje nenapravitelný bručoun, který nesnáší všechno a všechny a ze všeho nejvíc Vánoce. Ty by nejradši zrušil. A ve filmu, který natočili Padouši, co mají na svědomí Mimoně, se o to dokonce pokusí.

Na světě se překvapivě najde spousta lidí, kteří Vánoce nemaj írádi. Mezi nimi všemi vyniká Grinch, věčně rozmrzelý zelený chlupatec, jemuž naprosto vyhovuje samotaření v jeskyni, kde se nechává obskakovat svým psem Maxem. Do civilizace vychází jen v těch nejnutnějších případech, například když jeho lednice a spíž začnou zívat prázdnotou. Háček je v tom, že ve vesničce Kdosice, kam za nákupy vyráží, žijí samí nechutně pozitivní obyvatelé, které jsou tím nadšenější a dychtivější,čím víc se blíží Štědrý den. Domy jsou obsypané světly ,koledy zní na každém kroku, děti si připravují seznamy dárků, ve vzduchu voní cukroví a to všechno působí na Grinche jako červený hadr na býka. A když se pak ještě dozví, že letošní vánoční svátky by měly být ve vesničce třikrát opulentnější než v jiných letech, rozhodne se to celé zarazit a vánoční atmosféru lidem z Kdosic ukrást doslova pod nosem. A protože je Grinch hlava mazaná, vymyslí naprosto dokonalý plán, po kterém zůstanou Kdosickým jen oči pro pláč. Stačí nalézt sáně, vhodné stádo sobů, nasadit si falešný plnovous a předběhnout toho dědka, který nosí dárky komínem.

Jenže i ten, kdo počítá doslova se vším, se může jednou přepočítat .V Kdosicích žije holčička Cindy, která se rozhodla nalíčit naSantu past, jen aby ho mohla poprosit o nějaký výjimečný dárek pro upracovanou maminku. První setkání Grinche a Cindy bude trochu bolet, ale oběma velmi nečekaně změní život.

Cena dospělí 120,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč

Dětské vstupenky je možno zakoupit pouze na pokladně Předprodeje vstupenek, nám. Republiky 41 a v Měšťanské besedě. Nákup zlevněných vstupenek přes internet není možný! Děkujeme zapochopení.

9.12. 2018 15:45 Sylfida
Cyklus:Bolšoj balet

Choreografie:KOBBORG

Hudba:LOVENSKIOLD

Délka představení: 2h

Příběh La Sylphide je inspirován severskou romantickou legendou. Skotovi Jamesovi se v předvečer svatby s vesnickou dívkou Effie zjeví krásná víla Sylfida, která nedá jeho srdci klid a ohrozí štěstí milenců. Libreto baletu pracuje s typickým romantickým motivem své doby o nedostižném ideálu, který nenacházíme v našem hmotném světě.

Chcetesi vychutnat skvělá baletní představení a ještě ušetřit na vstupném? Pak využijte jedinečné příležitosti a do 3. prosince2018 si pořiďte abonmá na cyklus projekcí baletů z Velkéhodivadla v Moskvě v Kině Beseda! Vstupenku na 6 projekcí a stálé místo v sále získáte za 1 200 korun pouze na pokladně v Předprodeji vstupenek na náměstí Republiky.

9.12. 2018                         18:30                    Black Sabbath: The End of The End

TOHLE BYLI BLACK SABBATH. TOHLE JE JEJICH POSLEDNÍ KONCERT.

4. února 2017 odehráli legendární BLACK SABBATH svůj úplně poslední koncert. Před beznadějně vyprodanou arénou v rodném Birminghamu uzavřeli 50 let kariéry kapely, která naučila svět poslouchat heavy metal. OZZY, TONY a GEEZER odehráli největšíhity od “Iron Man” přes “Paranoid” až k “War Pigs” a fanouškům v kině nechají nahlédnout do zákulisí a vysvětlí, jak to celé mohli přežít.

Nechte se vtáhnout do srdce, kde pulzuje jen ta nejmetalovější krev. Zvuk BLACK SABBATH, který navždy ovlivnil hudbu, naposledy zatřese i s vámi.


10.12. 2018                       19:15                    Po čem muži touží

ZEMĚ/ ROK: CZ/ 2018

REŽIE: Rudolf Havlík
HRAJÍ: AnnaPolívková, Jiří Langmajer, Matěj Hádej, Táňa Pauhofová, JiříHavelka, Lenka Vlasáková, Sara Sandeva, Lucie Polišenská, Andrea Hoffmannová, Oldřich Navrátil, Naďa Konvalinková, Dominika Myslivcová
DOBATRVÁNÍ: 95 min

Charismatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer), trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na kterého ženy letí, je šéfredaktorem časopisu Playboy. Jednoho dne jeho nezávazný způsob života utrží hned několik ran. Dostane výpověď kvůli průšvihům a poklesu prodejnosti časopisu, bývalá manželka a dcera (Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva) ho opět naštvou, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo je dosazena pohledná mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel vyřeší problémy po chlapsku - společně s nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek) se opije a v dobrodružné noci si přeje, aby se stal ženou, protože „ženský to mají v životě mnohem jednodušší a on je na tom kvůli nim bídně.“ Ráno Karel zjistí, že následkem noční alkoholické„jízdy“ a zásahem vědmy Zoltany (Pavla Tomicová) se stal ženou (Anna Polívková). Ovšem pouze fyzicky. Karel se jako Karla musí vyrovnat nejen s novým vzhledem, ale hlavně se naučit fungovat v ženském těle a zjistit, zda to mají ženy opravdu snazší?

12.12. 2018                       19:15                    Úsměvy smutných mužů

ZEMĚ/ ROK: CZ / 2018

REŽIE: Daniel Svátek
HRAJÍ: David Švehlík, Jaroslav Dušek, Ondřej Malý, Ivan Franěk, Marika Šoposká, Táňa Medvecká, Alois Švehlík, Petra Nesvačilová,Rosťa Novák st., Marika Procházková, Jiří Maryško či SimonaBabčáková

Čtyři úspěšní chlápci v nejlepších letech, teda asi kdysi úspěšní... Než se začali věnovat něčemu zcela odlišnému. Spisovate lJosef, sportovec Honza, učitel Tomáš a úředník Milan. Co je spojuje? Chlast. A nutno dodat, že na začátku příběhu ve velkém stylu. Jsou to opravdoví mistři. Zdánlivá maličkost - jedn ajediná sklenička, její obsah, dělí tyhle čtyři pány, ale i mnoho jim podobných, od většiny ostatních. Vzdát se jí, byl pro ně donedávna neřešitelný problém.


13.12. 20181 6:45Toman

ZEMĚ/ ROK: CZ / 2018

REŽIE: Ondřej Trojan
HRAJÍ: JiříMacháček, Kateřina Winterová, Kristýna Boková, Stanislav Majer, Marek Taclík, Roman Luknár, Lukáš Latinák, Táňa Pauhofová
DOBATRVÁNÍ: 145 min

Filmové drama režiséra a producenta Ondřeje Trojana o vzestupu a pádu na pozadí doby, která dodnes ovlivňuje naše životy.

Neuvěřiteln ýa pravdivý příběh rozporuplné osoby Zdeňka Tomana, šéfa naší zahraniční rozvědky, který významně ovlivnil vývoj v poválečném Československu, bezskrupulózního obchodníka s obrovskou mocí a zásadním úkolem. Sehnat peníze, které komunistům vyhrají volby. A Toman peníze sehnat uměl. Pro sebe, pro rodinu i pro stranu. Šmelina, vydírání, kasírování válečných zločinců i jejich obětí. Neštítil se ničeho. Cena, kterou za svou kariéru zaplatil on i jeho blízcí, byla pak vysoká.

Film odkrývá období tzv. třetí republiky, temné roky 1945 – 48, a příběh člověka, o kterém se nikdy nemluvilo.

Zvýhodněné vstupné pro seniory nad 65 let 69 Kč.


15.12. 2018                       14:30                    Čertí brko
22.12. 2018                       14:30

ZEMĚ/ ROK: ČR, SR / 2018

REŽIE: Marek Najbrt
HRAJÍ: Jan Cina, Ondřej Vetchý, Judit Bárdos,Jan Budař, Marek Daniel, Jana Plodková, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Marián Geišberg, Jakub Žáček, Jan Maryško, MichalDalecký a další
ZNĚNÍ: česky

DOBA TRVÁNÍ: 99 min

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní ,kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků, možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat.

Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce.  Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky.

Pohádka Čertí brko vzniká v tvůrčí spolupráci autorů velmi úspěšné sitkomové série a filmu o lobbistovi Tondovi Blaníkovi, Kancelář Blaník.


Cena dospělí 120,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč

Dětské vstupenky je možno zakoupit pouze na pokladně Předprodejevstupenek, nám. Republiky 41 a v Měšťanské besedě. Nákup zlevněných vstupenek přes internet není možný! Děkujeme zapochopení.


17.12. 2018                       17:00                    Ten, kdo tě miloval

ZEMĚ/ ROK: ČR / 2018
REŽIE: Jan Pachl
HRAJÍ: Soňa Norisová, Pavel Řezníček, Hynek Čermák, Eva Holubová, Lukáš Vaculík, Václav Postránecký
Námět, knižní předloha a spolupráce na scénáři: Marie Polednˇáková
DOBA TRVÁNÍ: 90 min

Hlavním vypravěčem příběhu by sice správně měl být kpt. Kalina (Pavel Řezníček) - neúplatný policista, milující manžel, skvělý otec a báječný syn v jedné osobě, kdyby se ovšemi ironií osudu hned na začátku filmu nepřesunul při nehodě do metafyzické podoby. Takto jsou jeho možnosti zasahovat do děje jen velmi omezené. Proto se jako duch musí spokojit s tím, že vyšetřování podivných okolností posledního případu přeberoujeho dvě děti a žena Vanda (Soňa Norisová). Stanou se amatérskými detektivy. Naštěstí mají ve svém kriminalistickém týmu také babičku a tchýni v jedné osobě (Eva Holubová) a jednoho životně nepraktického praktického lékaře (Hynek Čermák)…

Nastává nečekaná eskapáda událostí a nahodilých peripetií, komplikujících snahu přímočaře se dobrat k pravdě. Klíčový kompromitující materiál opouští Kalinův sejf prostřednictvím všetečné tchýně, aby byl se dostal do rukou nic netušícího doktora Holoubka a zamotal tak policistům hlavy, kdo je kdo a co je co… Naštěstí škody způsobené „erudovaně“ vedeným vyšetřováním amatérů nejsou katastrofálního rozměru, neb jez e zálohy jistí zkušený starý policajt Heřman (VáclavPostránecký), příznačný svým kousavým humorem a životným heslem „spěchej pomalu“.

Vandě se nakonec za pomocí synů podaří rozluštit zaheslovaný soubor v manželově počítači. Ten jí dá nejen odpověď navšechny otázky vzniklé nedůvěry, ale zejména pomůže úspěšně vyřešit poslední případ kpt. Kaliny. Spravedlnosti je tak učiněno zadost a všechny pochybnosti se rozplynou jako pára nad hrncem.

Kalinův „anděl“ tak může stát na kůru a s lehkým úsměvem sledovat svou rodinu mačkající se mezi ostatními účastníky vánoční půlnoční mše…


17.12. 2018                       19:15 Máme na víc – předpremiéra

Z pozice osobního poradce prezidentského kandidáta Michala Horáčka zaznamenával dokumentarista Robin Kvapil od podzimu 2016 dění ze zákulisí jeho kampaně. Natáčel na vše, co měl po ruce – na kameru, mobil, notebook. Film spolurežírovaný Radimem Procházkou vznikl se snahou zachytit autentický obraz Horáčkova volebního tažení, prezentuje taktiky jeho týmu, interakci se spoluobčany,stoupenci i odpůrci, novináři a protikandidáty. S vědomím, že prezidentské volby sice prohráli, ale mají za sebou velký kus cesty, Kvapil předkládá zpětnou reflexi jejich týmové práce a komentuje jejich jednotlivé kroky.


20.12. 2018                       19:15                    Zrodila se hvězda
ZEMĚ/ ROK: USA / 2018

REŽIE: Bradley Cooper
HRAJÍ: BradleyCooper, Lady Gaga
DOBATRVÁNÍ: 136 min

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu „Zrodila se hvězda“ hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradley Coopera („Americký sniper“, „Špinavý trik“, „Terapie láskou“) je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objevíne známou talentovanou zpěvačku Ally (Stefani Germanotta/LadyGaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
30.11.2018 15:30



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka