Prostřednictvím charitativní akce pomohli fandové Viktorie vozíčkářům částkou 130 000 Kč

„Všude spolu“ bylo hlavní motto charitativní akce v rámci Viktoriánského srdce, která směřovala svou pozornost k hendikepovaným fanouškům.

Cílená propagace v Plzni

Ve spolupráci s pivovarem Gambrinus pomohli fanoušci Viktorie Plzeň vozíčkářům částkou 130 000 Kč. Peníze pomohou financovat bezbariérový autobus, kterým se budou fanoušci dopravovat na venkovní zápasy Viktorie.

 Finanční prostředky generoval při domácím utkání se Slováckem každý prodaný kelímek piva. „Částka, kterou se prostřednictvím charitativní akce podařilo vybrat, předčila naše očekávání. Velice nás těší, že naši fanoušci ukázali své viktoriánské srdce a pomohli tak dobré věci. Veškeré finanční prostředky Viktoria Plzeň věnuje zapsanému spolku KID – Klub invalidních dobrodruhů, které cestování vozíčkářů zaštiťuje,“ informoval tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík.

 Slavnostní předání vybrané částky proběhlo ve čtvrtek přímo na trávníku Doosan Areny za účasti brankáře Viktorie Matúše Kozáčika, jenž se stal patronem akce „Všude spolu“, a vrchního sládka pivovaru Gambrinus Pavla Zítka. „Jsem překvapený, jak velkou částku se podařilo získat na dobrou věc. Věřím, že nyní nás vozíčkáři podpoří i na venkovních zápasech a že i je budeme moci potěšit kvalitní hrou,“ uvedl Kozáčik.

„V první řadě chci poděkovat fanouškům FC Viktoria Plzeň, kteří se do téhle skvělé a hodně netradiční akce zapojili. Díky jejich podpoře a samozřejmě díky podpoře pivovaru Gambrinus a klubu FC Viktoria Plzeň budou mít VozejkFans možnost ve speciálně upraveném autobuse už od příští sezóny vyrážet na výjezdy stejně jako všichni ostatní fanoušci plzeňské Viktorky. Sport je sport, může se v něm vyhrát, může se v něm prohrát, ale tohle, co se stalo, to je víc než sportovní vítězství, je to vítězství soudržnosti a sounáležitosti všech viktoriánů, bez ohledu na to, jestli chodí fandit po svých, anebo na vozíku,“ uvedl během předání Miroslav Valina, předseda výboru KID.

 Akce „Všude spolu“ není prvním projektem, který vzniká ve spolupráci Viktorie Plzeň a pivovaru Gambrinus. V loňské sezóně se s obrovským ohlasem veřejnosti setkala akce „Plzeňští hrdinové“, v rámci které jak pivovar Gambrinus, tak Viktoria Plzeň uctili výjimečnou osobní statečnost běžných občanů západočeské metropole. „Gambrinus je v Plzni doma a proto chceme podporovat místní lidi. Ať už to byli ‚Plzeňští hrdinové‘ nebo nyní pomoc hendikepovaným fanouškům s dopravou na venkovní zápasy, vždy rádi spolu s Viktorkou pomůžeme dobré věci a chceme v tom pokračovat i v budoucnu,“ řekl Marek Dvořák za pivovar Gambrinus. „Věřím, že i do budoucna budou společné akce Gambrinusu a Viktorie Plzeň pokračovat. Podařilo se nám uspořádat pěkné akce, které pomohly potřebným lidem, z čehož máme všichni radost,“ dodal sládek pivovaru Gambrinus Pavel Zítek.

foto: fcv

 

 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka