Prožijte Květnou neděli i Velikonoce na Mouřenci

V neděli 14. dubna 2019 v 15 hodin zvou organizátoři na Mouřenec na pořad Květná neděle na Mouřenci aneb k jaru patří KOS.

Cílená propagace v Plzni

Těšit se můžete na spirituály a postní písně v podání Kostelního sboru z jihočeské Lomnice nad Lužnicí.

Každou sobotu organizátoři také zvou na komentované prohlídky. Začínají vždy v 11 hodin.

POZOR! Mouřenec se v těchto dnech ocitl doslova na "konci světa". Kvůli uzavírkám (Dlouhá Ves, za mostem - Radešov a Hartmanice, náměstí - Hartmanice, čerpací stanice) není možné přijet ani od Kašperských Hor ani od Hartmanic. Jediná příjezdová cesta je tedy od Sušice přes Dlouhou Ves, za Dlouhou Vsí přes most do Nového Městečka a poté do Rajska a po asfaltce na Mouřenec.

"Těšíme se na Vás i o Velikonocích. Vzhledem k tomu, že tradiční obřady se odehrávají v Sušici a v Kašperských Horách, Mouřenec bude spíše doplňkovou destinací. Nicméně i k nám můžete zavítat," říká Lukáš Milota ze spolku Přátelé Mouřence.

Velký pátek - 11 h - komentovaná prohlídka zaměřené na fresku Ukřižování

Bílá sobota - 11 h - komentovaná prohlídka

neděle, slavnost Zmrtvýchvstání Páně - 11 h - komentovaná prohlídka

velikonoční pondělí - 11 h - komentovaná prohlídka a 14 h - Mouřenecké dětské Velikonoce (písničky v podání Mirky Dolanské ze sušického Mementa a dalších, velikonoční tradice, hra o poklad sklářské královny Ludmily II.)

"S předstihem Vás také zveme na žehnání obnoveného křížku na skále u annínského mostu. Slavnost začíná na 1. máje v 17.30 h," uzavírá Lukáš Milota.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 13.04.2019 08:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka