První jarní den vynesly děti z lesní školky Medvíďata Moranu

“Moranu jsme vyráběli s dětmi, na krk jsme jí zavěsili korále z vyfouklých vajíček, které si děti donesly z domova.” říká jedna z učitelek školky Michaela Šůchová.

Cílená propagace v Plzni

Společnými silami pak Moranu, symbol zimy, donesly děti k řece Berounce. Po vodě jí poslaly pryč s přáním, ať se vrátí zase až před Vánoci. Na cestu jí zazpívaly několik jarních písniček. “Zimu mám ráda, letos ale nebylo moc sněhu. „Těším se na jaro, až bude teplo a porostou kytičky. Udělám si věneček z pampelišek. Mám ráda i léto, kdy můžu chodit bosa a koupat se v rybníku…,“ plánuje šestiletá Eliška Chvalová. Prožívání koloběhu ročních období je základem programu lesní školky.

Na akci přispěl nadační fond Zelený poklad.

Do školky lesní školky Medvíďata denně dochází maximálně 28  dětí ve věku 2 - 6 let, které jsou rozděleny do dvou tříd, den tráví vždy se dvěma pedagogy. Rodiče mohou své dítě přihlásit na celý týden anebo zvolit jen některé dny. Z důvodu rekonstrukce skautské klubovny u Seneckého rybníka působí v letošním školním roce školka na skautské základně u sv. Jiří v Plzni na Doubravce. Od podzimu 2018 bude školka působit jak na Doubravce, tak v Bolevci. Zápisy proběhnou v dubnu a květnu.

 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka