První letošní výstava v Galerii Ladislava Sutnara: Ilustrace Renáty Fučíkové

První výstavou letošního roku bude ve středu v Galerii Ladislava Sutnara průřez tvorbou renomované české ilustrátorky Renáty Fučíkové, která od loňského roku působí na Sutnarce v ateliéru Mediální a didaktické ilustrace.

Cílená propagace v Plzni

Vernisáž výstavy "Ilustrace" se uskuteční ve středu 11. ledna od 18 hodin a její součástí bude i představení nové knihy Renáty Fučíkové "Shakespeare – 12 převyprávěných her v historických souvislostech" s autogramiádou. Druhou možnost k podpisu knihy autorkou budou mít zájemci i v poslední den výstavy, tedy v sobotu 4. února od 10 do 12 hod. Výstava potrvá do 4. února.

Renáta Fučíková je od loňského roku cennou posilou v ateliéru Mediální a didaktické ilustrace na Sutnarce. Její tvorba je zaměřena převážně na ilustrace dětských knih a autorské obrázkové knihy, jejichž tématem bývají historické osobnosti. Renáta Fučíková spolupracuje s českými i zahraničními nakladatelstvími, pravidelně vystavuje doma i v zahraničí a je držitelkou mnoha národních i mezinárodních ocenění.

Výstava v Galerii Ladislava Sutnara představí průřez tvorbou Renáty Fučíkové. Návštěvníci se mohou těšit na knihy, ilustrace a spoustu krásných příběhů. V rámci zahájení výstavy bude představena výpravná publikace Shakespeare – 12 převyprávěných her v historických souvislostech.

V roce čtyřsetletého výročí úmrtí Williama Shakespeara (1564-1616) mu vzdává hold také renomovaná ilustrátorka a autorka knih pro děti a mládež Renáta Fučíková. Dvanáct Shakespearových nejznámějších her převyprávěla svěžím stylem pro dnešní mladé čtenáře a jejich rodiče. Věděli jste, že královna Alžběta skrývala jizvy pod nánosem jedovatého pudru? A že v Shakespearově době Londýn mořila malárie, roznášená komáry z Temže? Těšte se na barvitý obraz evropské pozdní renesance zprostředkovaný nejen textem, ale také 400 originálními ilustracemi!  Výpravná publikace je první z nové ediční řady Vyšehradu Největší dramatici.

Nejnovější autorskou knihu Renáty Fučíkové bude možné zakoupit v Galerii Ladislava Sutnara v průběhu celé výstavy. Vedle Shakespeara bude k dispozici i kniha Františka Kalendy Pes, kocour a sirotek, kterou Renáta Fučíková doplnila svými ilustracemi.

Galerie Ladislava Sutnara také nabízí vždy v pondělí dopoledne (16., 23., 30.1.) po předchozí domluvě možnost komentovaných prohlídek sautorkou pro žáky základních škol (4. – 6. třídy) - zájemci se mohou hlásit na e-mailu: Kateřina Martínková - kmartink@fdu.zcu.cz

foto: renatafucikova.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka