První západočeské setkání fanoušků komiksu, fantazie a zábavy se odehraje v Ostrově již tento víkend

První západočeské setkání fanoušků komiksu, fantazie a zábavy se odehraje v Ostrově v zámeckém parku a blízkém okolí již tento víkend 25. – 26. června. Přijďte také!

Jarní servisní akce AUTO CB

První západočeské setkání fanoušků komiksu, fantazie a zábavy se uskuteční o víkendu 25.-26.června 2016 v Ostrově v zámeckém parku a blízkém okolí.

Recesistický Klub okřídlené koule a CZ LAN ve vydatné spolupráci s Domem Kultury Ostrov, s podporou Města Ostrov a pod záštitou Karlovarského kraje pořádá v celých Západních Čechách dosud neobvyklou a jedinečnou akci. O víkendu 25. – 26. června se můžete těšit na pořádnou nálož zábavy!

Už v pátek 24. června na vás v klášterním kostele Zvěstování Panny Marie čeká vernisáž prázdninové výstavy prací současné české komiksové scény. Výstavu s názvem CLAASHTERCON uvede kapela jednoho z kreslířů, Švédova trojka. Chybět nebudou komiksy od Tomáše Kučerovského, Michaela Petruse, Pavla Talaše nebo Romana Kubce. Nahlédneme i do české manga scény a ohodnotit můžete i komiksové práce dětí na témata z ostrovské historie. Komu se chce kreslit, může na výstavě pomoci jeden komiks dotvořit. Výstava potrvá až do konce prázdnin a během celé této doby si můžete zakoupit komiksy za nakladatelství CREW, dětský komiksový počin Bublifuk a originální origonizéry z komiksových látek. A navíc se můžete se vyfotit u speciální komiksové FOTOSTĚNY!

Sobotní program zahájí legendární CINETUBE v ostrovském Domě kultury. Konečně doputovalo i k nám na západ! Kdo neví o čem je řeč, budou se zde promítat premiérová videa předních českých YouTuberů za jejich osobní účasti. A na koho se můžete těšit? Na YouTubery Vidraila, Nejfake, Ati, Freakouta, Vláďu, Natyla, Fayne, Pavla Tučka, Veroniku Spurnou nebo Dominika Porta.

Tím ale YOUTUBERSKÉ ŘÁDĚNÍ na OstroFconu nekončí! V parku klášterního areálu bude připraveno místečko, kde si se svými oblíbenými YouTubery můžete popovídat, udělat selfie, získat autogram nebo se i něco přiučit. Od patnácti hodin pak uvidíte show Jelly Beans Challenge s diváky! Osobně zde potkáte TheMadKyo, NikolsLife, Lukynn, Mader, Amy & Faybee, RonikaCZ, Ivoch, Bee A Gamer a T0ms01.

V Oranžérii Václava Havla v Městské knihovně Ostrov na vás čeká blok přednášek a workshopů pro všechny milovníky komiksů. Ve 12 hodin startuje přednáška Viktora Šauera na téma Lze se v ČR živit tvorbou komiksu? Dozvíte se, jak se tvoří komiks pro komerční účely nebo jak má kreslíř pracovat s komiksovým scénářem. Viktor Šauer pracuje jako managing director v ilustrátorském studiu profiKOMIKS. Je scénáristou, grafikem, konzultantem a startupistou. Za svoji práci na poli komiksu obdržel několik mezinárodních ocenění, je to tedy člověk s bohatou komiksovou praxí.

Na přednášku naváže Robert Kaločai představením unikátního multimediálního komiksového sci-fi start-upu Nanits Chronicles. Projekt přináší převratný čtenářský zážitek a komiksovou sci-fi ságu s velkým důrazem na nápaditý mainstreamový vizuál, odehrávající se v rozmezí mezi 21.—23. stoletím. Jak vzniknul a co přesně je projekt NANITS CHRONICLES, kdo všechno za projektem stojí a jaké novinky a technologie přinese, představí přímo jeden z autorů projektu. Čekají vás i detailní ukázky z postupu realizace komiksu, concept arty, skicy, hotové panely a překvapení na závěr. Předání speciálního dárku jednomu z návštěvníků přednášky.

A tohle je opravdová pecka! Pamatujete si na legendární „Ábíčkový“ komiks Vlastislava Tomana Příběhy malého boha, Kruanova cesta, Kruanova dobrodružství, Kruan a bohyně? Tento kultovní český komiks se právě těší z připravované filmové adaptace. Cílem tvůrců je přinést rodičům, kteří si pamatují, jak hltali každý nový díl, tento příběh znovu v plné filmové kráse a jejich dětem otevřít svět plný fantazie a skvělého dobrodružství. Návštěvníci OstroFconu budou mít jedinečnou příležitost užít si PRVNÍ PROMÍTÁNÍ ZÁBĚRŮ Z FILMŮ! Na následné diskusi se na vás těší režisér filmu Tomáš Krejčí.

V tělocvičně Městského domu dětí a mládeže bude navíc od 13 hodin probíhat kaskadérský workshop bojových technik z výše zmiňovaného filmu. Konkrétně vás kaskadéři naučí „Čtyřruké boje Bughů", ufff!

Další nálož přednášek přinese české komiksové vydavatelství CREW. Novinky, tipy a informace od CREW vám přiveze přímo jeden ze zakladatelů tohoto vydavatelství JIŘÍ PAVLOVSKÝ. Ve druhém vstupu odprezentuje Jirka Pavlovský s kolegy svůj YouTuberský pokus - Komiksář. A na závěr proběhne křest dvou zbrusu nových komiksových dílek. NARUTO 28: NARUTŮV NÁVRAT od Masaši Kišimota a LUCIFER 10: JITŘNÍ HVĚZDA od Mike Careyho, Petera Grosse a Ryana Kelly.

Dopolední program bude patřit především dětem, ale ani dospělí nepřijdou o dostatek zábavy! V zámeckém parku je připraven opravdu bohatý program…

Například Soutěž o NEJ… ostrovského superhrdinu! Přijďte si zasoutěžit a vyhrát super nové komiksy z vydavatelství Comics centrum a spoustu dalších cen! Děti mohou přijít již převlečené nebo jim s převleky pomůžeme na místě (kostým ale musí mít vlastní). Vytvoříme společně superúčesy, vyrobíme hrdinské masky a nezbytné superdoplňky. Každý soutěžící se pak předvede před porotou a na tři nejlepší čekají sladká a komiksová lákadla. Na závěr si všichni superhrdinové zatancují na opravdové superhrdinské diskotéce.

Mirek Vostrý vám pomůže s výrazem superhrdiny, a pokud vám chybí atletické proporce, nevadí, i ty lehce domaluje!!! Zdeňka Bílková a Martina Škopová, dvě ostrovské výtvarnice si pohrají nejen s vaší fantazií. Pod jejich vedením vytvoříte nádherné a hlavně užitečné komiksové doplňky. Masky a brože s komiksovými superhrdiny.

Tématická ukázka komiksového a fantasy fondu knihovny pro všechny věkové kategorie, oblíbené čtení v trávě, výroba vlastních placek, nekonečné kreslení vlastních komiksových hrdinů a prodej placek OstroFcon 2016 – to vše si pro vás připravila ostrovská městská knihovna.

Skvělou novinkou na vyblbnutí budou i Míšovo koule, neboli BODYZORBING. Ale pozor, tahle parádní zábava rozhodně NENÍ JEN PRO DĚTI! Atrakce bude umístěna na měkoučké trávě Zámeckého parku. V ohromných, vzduchem naplněných koulích, si na lechtivé trávě můžete vyzkoušet sumo, fotbal nebo jen tak se poválet. Možností je více a zábavy s koulemi není nikdy dost.

Kromě Míšových koulí se můžete vyřádit také na elektrickém rodeo býkovi, skákacím hradě (ten je ovšem jen pro děti) a čeká vás i unikátní opičí dráha ve stylu Wipe-out.

Kdo si rád hraje, ten bude nadšen i z dalšího programu! Po oba dva dny festivalu OstroFcon bude otevřena mobilní počítačová herna SkillCraft a CZLAN. Simulátor závodních vozů, taneční trenažery, bojové hry a sporty,… je toho nevyslovitelně mooooooc! A vy, co jste starší, můžete využít naprosto geniálního večera, kdy se bude pařit doslova celou noc až do rána!!!

Pokud neholdujete počítačovým hrám, můžete zasednout k těm klasickým, deskovým. V průběhu OstroFconu si je můžete zahrát do sytosti! K dispozici vám bude stan, plný nejnovějších deskových her. Užijete si turnaje a spoustu zábavy!

Na schodech klášterního areálu vás čekají další dvě lahůdky. Určitě si je cestou na komiksovou výstavu nenechte ujít! Jednou z nich je MÓDNÍ PŘEHLÍDKA opravdu unikátních modelů z dílny ostrovské umělkyně Jarky Beerové. Jarčiny šaty nezdobí jen její originální kresby, ale také naprosto neobvyklé doplňky, které by mnozí na šatech opravdu nehledali. Například kovová očka od plechovek. Další lahůdkou bude Silk show Petry Kovačíkové. Za zvuků kytary, v nebezpečných výškách a s barevnými šálami v rukou.

Odpolední venkovní program bude patřit dalším hvězdám OstroFconu – soutěžní přehlídce COSPLAY. Čas od 18 do 20 hodin bude na stage v zámeckém parku patřit těm nejlepším cosplayerům a cosplayerkám. Ale pozor! Máte-li chuť si zasoutěžit, přihlaste se také! Pokud máte vymakaný kostým, i vy můžete vyhrát opravdu prestižní ceny! Svou účast potvrdili například Zee a Kat, Yuki, Katty nebo nAesi. A potkat je můžete i mimo tuto dobu, v zámeckém parku se s nimi můžete fotit a určitě je potkáte i na afterparty!

A teď něco pro příznivce moderní elektronické hudby a noční zábavy. Pro starší patnácti let máme připravenou exkluzivní afterpárty v Domě kultury Ostrov! Zakončete den pořádnou show na parketu s přáteli, DJ Farmou a kopou dalších skvělých lidiček! Pro partnery OstroFconu je připravena VIP After party přímo v klášterním kostele. Kapacita je zde omezena, proto se vstupenky na tuto párty pohybují výše než na párty v Domě kultury. Především k poslechu zde zahraje plzeňská kapela Crimsonfileds, hrající rockové pecky do poloviny 90. let minulého tisíciletí. Čekají vás i komiksové koktejly, YouTubeři, cosplayeři, a mnohá další překvapení!

Organizátoři myslí i na návštěvníky, kteří si chtějí užít oba dva dny akce, a přitom hledají, kde přenocovat. Už jste spali v zámeckém parku? Ne? Pak si tuto příležitost nemůžete nechat ujít! K dispozici je stanové městečko i snídaně v trávě, ale pozor! Místo na stan si musíte dopředu zarezervovat na internetových stránkách OstroFconu!

NEDĚLNÍ PROGRAM OSTROFCONU bude odpočinkový… DRAČÁK aneb DRAČÍ DOUPĚ v zámeckém parku vás naprosto nadchne! Pojďte se projít fantastickým světem fantasie legendární roleplay hry! Každou celou hodinu si užijete procházku kouzelným příběhem. V případě, že se vám nechce sedět na trávě, doneste si deku. Kouzelné předměty a svět fantazie čekají jen na vás!

Od 11 hodin vás čeká ještě jedna komiksová přednáška na téma „Komiksy: hravé i drsné - od hieroglyfů k Batmanovi“. Projdete se historií komiksu od egyptských hieroglyfů, středověkých maleb či tapisérií až po dnešní podobu superhrdinů. Uvidíte ukázky světových i našich komiksů, filmové zpracování komiksů, včetně přinesených komiksových knih a sešitových sérií. Tento svět vám přiblíží spisovatel a scénárista Jiří Walker Procházka.

Od 12 hodin se můžete přiučit výrobě Steampunkových šperků a doplňků pod vedením Zdeňky Bílkové. Tento autorský workshop je určen všem milovníkům steampunku a je potřeba předchozí rezervace místa.

A na závěr akce ještě jedna třešnička na dortu - autorské čtení, spojené s autogramiádou. TÝDEN V TBILISI, spisovatelky Petry Kovačíkové. Týden v Tbilisi je sbírka sedmi povídek založených na skutečných událostech o skutečných lidech, které ve svém životě potkala Betty, když se vydala před několika lety do Gruzie.

PROGRAM JE SKUTEČNĚ BOHATÝ a my věříme, že si v něm každý z vás najde to svoje!

Těšíme se na setkání s vámi 25. a 26. června v ostrovském zámeckém parku.

Akce by se nemohla uskutečnit bez podpory našich úžasných partnerů, Domu kultury Ostrov, Města Ostrov a záštity Karlovarského kraje.

Dále nám velice pomohli: Městská knihovna Ostrov, Městský dům dětí a mládeže Ostrov, Letohrádek Ostrov, pobočka Galerie umění Karlovy Vary a CZLAN. Finanční podporu poskytli společnosti ATUT-TUTY s.r.o., S.V.I. Rubikon s.r.o. a SkyInvest, s.r.o. Ceny do soutěží poskytli Romana Poplšteinová - Mary Kay, Karlovarská Becherovka, Sayako – Martina Škopová, Comics centrum a Zdeňka Bílková. O dobrovolníky se postarala Bageterie ZZZetko a Karlovarská Korunní. Dále nám pomohli a pomocnou ruku podali Elektro S, NG Elektro -Ing. Nepraš, MMspedition a Chalupa Slunovrat.

Všem Vám moc DĚKUJEME!!!

PROGRAM OSTROFCONU 2016

Pátek 24. června

17:00Vernisáž výstavy Claashterkomiks, Klášterní kostel Zvěstování Panny Marie

Sobota 25. června

 

10:00 - 17:00 Bodyzorbing, zámecký park

10:00 - 13:00 CineTube, Kinosál Domu kultury v Ostrově

10:00 - 14:00 CZLAN interaktivní herna, E-Fun plocha u Klášterního areálu

10:00 - 19:00 Deskové hry – Piatnik, E-Fun plocha u Klášterního areálu

10:00 - 16:00 Esogames: Cosplay Workshop, Letohrádek a galerie v Zámeckém parku

10:00 - 18:00 Knižní stánek Městské knihovny Ostrov, zámecký park u STAGE

10:00 - 21:00 Mobilní herna SkillCraft, E-Fun plocha u Klášterního areálu

10:00 - 21:00 Setkání s YouTubery, park u Klášterního areálu

10:00 - 15:00 Výroba masek, zámecký park u STAGE

11:00 - 12:00 DJ s hudbou pro děti, Stage – U pohledové zdi v zámeckém parku

12:00Jak se v ČR živit komiksem, Oranžerie Václava Havla

12:00 - 18:00 Kosmetické poradenství pro Cosplayery i veřejnost, zámecký park u STAGE

12:00 - 16:00 Setkání Cosplayerů a fanoušků, U Letohrádku

12:00Soutěž o NEJ… ostrovského superhrdinu!, Stage – U pohledové zdi v zámeckém parku

13:00 - 20:00 Hudba pro tanec, Stage – U pohledové zdi v zámeckém parku

13:00Kruanova dobrodružství - Kaskadérský Workshop, Čtyřruké boje Bughů

- tělocvična MDDM Ostrov

13:00Módní přehlídka modelů Jarky Beerové, Kostel Zvěstování Panny Marie

13:30 O Nanits Chronicles, Oranžerie Václava Havla

14:00Novinky, tipy a informace od CREW, Oranžerie Václava Havla

14:45Silk Show, Kostel Zvěstování Panny Marie v Ostrově

15:00 Bee A Gamer - Jelly Beans Challenge LIVE s diváky, park u Klášterního areálu

15:00 Kruanova dobrodružství - Beseda s autorem a režisérem, Oranžerie Václava Havla

16:00 YouTube Komiksář od CREW, Oranžerie Václava Havla

17:15 Křest nových komiksových románů Lucifer a Naruto, Oranžerie Václava Havla

18:00 - 20:00 Cosplay soutěž, Stage – U pohledové zdi v zámeckém parku

18:00 Módní přehlídka modelů Jarky Beerové, Kostel Zvěstování Panny Marie v Ostrově

21:00 - 2:00 Afterpárty pro veřejnost, Společenský sál Domu kultury v Ostrově

21:30 - 2:00 Afterpárty pro VIP, Kostel Zvěstování Panny Marie v Ostrově

22:00 - 9:00 Noční LAN Párty, E-Fun plocha u Klášterního areálu

Neděle 26. června

8:00 – 10:00Snídaně v trávě, zámecký park

9:00 - 15:00 Mobilní herna SkillCraft, E-Fun plocha u Klášterního areálu

10:00 - 15:00 Dračák aneb Dračí doupě, U Letohrádku

11:00 Komiksy: hravé i drsné - od hieroglyfů k Batmanovi, Kostel Zvěstování Panny Marie

12:00 - 15:00 Výroba Steampunk šperků a brýlí, Letohrádek a galerie v zámeckém parku

13:00Autorské čtení: TÝDEN V TBILISI, Kostel Zvěstování Panny Marie

 

Více informací najdete na oficálních stránkách Ostrofconu http://ostrofcon.cz/

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 20.06.2016 20:11




5 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka