Půlmaraton Plzeňského kraje ovládli Keňané

Areál Škodalandu byl dějištěm druhého ročníku běžeckého závodu Půlmaraton Plzeňského kraje, na který se zaregistrovalo více než 1100 běžců. Tři nejlepší ženy a tři nejlepší muži si odnesli finanční odměnu. Nejdelší trať závodu ovládli keňští běžci.

Jarní servisní akce AUTO CB

Také druhý ročník závodu nabídl tři různé tratě. Čtyři stovky běžců otestovaly své síly na Krajské pětce a Krajské desítce. Více než 700 běžců se pak zúčastnilo nejdelší trasy, a to půlmaratonu. Absolutními vítězi mezi muži byl keňský běžec Kiprono Too Silas s časem 1:06:56. Druhý byl Keňan Mungai Kagih Samson s časem 1:08:34. Třetím nejlepším mužem se stal Radek Brenner z Prahy s časem 1:14:14. Mezi ženami zvítězila běžkyně z Keni Jepkurui Biwott Glad s časem 1:19:08. Druhá byla Jepkosgei Kimutai He z Keni s časem 1:20:33. Třetí byla Petra Šmákalová ze Zbůchu s časem 1:27:53. První tři nejlepší ženy a první tři nejlepší muži si z rukou náměstka hejtmana Ivo Grünera a radního Jaroslava Šobra převzali šek na 10 000 korun (1. místo), 5 000 korun (2. místo) a 3 000 korun (3. místo).

Všichni běžci se zúčastnili slosování o věcné ceny, mezi nimiž bylo horské kolo Specialized Hardrock v ceně několika desítek tisíc korun, závodní koloběžka MIBO a zapůjčení automobilu Suzuki na celý víkend. Všichni účastníci závodu, a to všech délek tratí, si odnesli také pamětní medaili. Na své si přišly i děti, které závodily na tratích 100, 400, 800 a 1200 metrů.

Návštěvníci areálu, kteří nezávodili na některé z tratí, si mohli po celý den vyzkoušet bungee running, trenažér aerotrimm nebo chůzi po laně či horolezeckou stěnu. Plochu areálu zaplnili partneři půlmaratonu, kteří prezentovali sportovní zboží a doplňky. Hlavním partnerem závodu byla společnost NET4GAS.

Novinkou letošního ročníku krajského půlmaratonu byla FAN zóna v Dobřanech, kde byl připraven doprovodný program a kapela René Trossman Band.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 24.04.2016 14:18



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka