Radní vyhlásí soutěž Památka Plzeňského kraje

Členové rady schválili vyhlášení soutěže „Památka Plzeňského kraje“ a každoroční poskytnutí věcných darů v celkové hodnotě do 25 000 Kč jako ocenění vítězům soutěže.

Jarní servisní akce AUTO CB

Cílem soutěže „Památka Plzeňského kraje“ je ocenění úsilí vlastníků památek, snaha o jejich podporu a také určitá motivace dalších vlastníků k obnově kulturních památek a k příkladné péči o ně. Dalším záměrem je rozšíření povědomí o kulturním dědictví Plzeňského kraje mezi širokou veřejnost. Do soutěže budou nominovány nemovité kulturní památky, jejichž obnova (či etapa obnovy) byla dokončena v průběhu daného roku, ve dvou kategoriích:

a) drobná architektura a sochy,

b) stavby.

Nominaci vybraných kulturních památek do soutěže provede Krajský úřad Plzeňského kraje na základě nominací orgánů státní památkové péče (obecní úřady obcí s rozšířenou působností v Plzeňském kraji) a Národního památkového ústavu, územního odborného pracoviště v Plzni. Maximální počet nominovaných památek by měl být 32 nominovaných objektů ve 2 kategoriích.

Hlasování v soutěži bude probíhat formou internetové ankety. Oceněny budou nejlépe provedené obnovy kulturních památek. Na základě výsledků internetového hlasování budou vyhlášeny ceny „Památka Plzeňského kraje – ceny veřejnosti“. Podle počtu hlasů se udělí první cena v každé kategorii zvlášť.

Hlavní ceny „Památka Plzeňského kraje“ (v obou kategoriích) budou vybrány odbornou komisí sestavenou Krajským úřadem Plzeňského kraje (nezávisle na elektronickém hlasování veřejnosti). Ocenění budou předána hejtmanem Plzeňského a náměstkem hejtmana pro oblast kultury a památkové péče na slavnostním vyhlášení výsledků soutěže.

Součástí propagace soutěže bude fotografická výstava a informace o průběhu soutěže na internetových stránkách Plzeňského kraje a ve vybraných médiích. Výstupem ze soutěže bude brožura věnovaná vítězným i ostatním nominovaným památkám a prezentace vítězných projektů na webovém portálu Plzeňského kraje a na vybraných akcích.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka