Rakouský malíř Kurt Pfeiffer podpořil západočeský sci-fi projekt Vostrá krása

Kurt Pfeiffer je rakouský malíř, který se svou manželkou provozuje ateliér a malířskou školu v Kitzbühelu. Přečtěte si rozhovor, ve kterém Kurt Pfeiffer hodnotí povídku Nervy v čokoládě z připravované scifi knížky Vostrá krása západočeských autorů.

Cílená propagace v Plzni

Kurt Pfeiffer věnoval autorům charitativního projektu Vostrá krása dva své obrazy

Ing. Kurt Pfeiffer je rakouský malíř, který tvoří obrazy již 35 let a se svou manželkou provozuje ateliér a malířskou školu v Kitzbühelu. Autoři charitativního literárního projektu Vostrá krása požádali malíře Kurta Pfeiffera o spolupráci. Dostalo se jim nejen kladné odpovědi ale také dárku v podobě dvou obrazů, které Kurt Pfeiffer namaloval po přečtení povídky Nervy v čokoládě z připravované knížky Vostrá krása.

Rozhovor s malířem Kurtem Pfeifferem

Jak dlouho malujete obrazy?

Maluji asi 35 let. Začal jsem s kresbami uhlem a po několika letech jsem začal malovat akrylovými barvami.

Proč je malování vaší životní vášní?

Když maluji, mohu vyjádřit, co cítím a přenést tyto pocity prostřednictvím obrazů do lidí, kteří si obrazy prohlédnou. Když se smějí, tak jsem svou práci odvedl dobře.

Co považujete za svůj největší úspěch? Z jakého ocenění máte radost?

Za svůj největší úspěch považuji to, že jeden z mých obrazů je umístěn v kanceláři starosty města Yamaghata v Japonsku.

Jak často malujete?

Maluji asi třikrát v týdnu, někdy více, když učím na naší malířské škole.

Je malování vaše profese?

Před 12 lety jsme s manželkou založili malířsku školu zde v Kitzbühelu. Od roku 2012 učíme také děti od 5 do 12 let.

Vytvořil jste dva obrazy na základě scifi povídky západočeského autora Jana Vavřičky Nervy v čokoládě. Jak se vám líbila?

Nápad a příběh v povídce Nervy v čokoládě je fascinující. Moc se mi líbil vtipný konec povídky. Je to velmi pěkný příběh.

Máte rád žánr science fiction?

Ano. Je úžasné vidět ve scifi filmech nebo číst v knihách myšlenky a nápady z budoucnosti. Myslím si, že mnoho ze scifi technologií se nakonec stane realitou!

Děkuji za rozhovor

Jitka Matějková

(Obrázek u článku: Čokoládová lázeň od Kurta Pfeiffera)

O projektu Vostrá krása

Autor scifi povídek Jan Vavřička a malíř fantasy a scifi obrazů Petr Šrédl se rozhodli vytvořit ilustrovanou sbírku povídek s názvem Vostrá krása. Na projektu dále spolupracují spisovatelé Diuk a Milan Čechura. Výtěžek z prodeje knihy půjde ve 100% výši sdružení Krása v srdci.

Charitativní projekt Vostrá krása podporují:

Jak můžete vznik nové knížky podpořit?

  • Pozvěte scifistu a autora projektu Jana Vavřičku na autorské čtení. Peníze ze vstupného budou použity na vytvoření knížky Vostrá krása. Nevíte jak? Stačí napsat na e-mail: galerie@vanili.cz.
  • Chcete-li podpořit projekt Vostrá krása přímo, přispějte, prosím, libovolnou částkou na transparentní účet GE MONEY BANK 206914238/0600. Vaše peníze budou použity na korektury, tisk a distribuci knihy Vostrá krása. Po vytištění knihy Vostrá krása budou veškeré peníze z prodeje knížky věnovány sdružení Krása v srdci.

Moc děkujeme!

Autoři projektu

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka