Recidivista přepadl v Plzni ženu, zadrželi ho svědci

Recidivista přepadl postarší ženu. Z krku jí strhl řetízek a z místa utekl. Téměř ihned jej však zadrželi náhodní svědci, kteří se nebáli poškozené pomoci.

Cílená propagace v Plzni

O tom, že je mezi námi  stále velké množství statečných a solidárních lidí, kteří se nebojí zasáhnout proti příkoří, se přesvědčila 56letá cizinka. V sobotu kolem šesté hodiny ranní ženě, která šla v ten okamžik po chodníku na Klatovské třídě nedaleko křižovatky s ulicí Sukova, znenadání vstoupil do cesty teprve 20letý muž. Svým tělem jí zatarasil cestu a z krku jí silou strhl řetízek. Žena se pokusila o obranu tím, že agresora nakopla do nohy. Tím však ztratila rovnováhu a sama upadla na zem. Pachatel pak řetízek, který mu během nečekané ženiny defenzivy vypadl z ruky, sebral a dal se na útěk.

K velké smůle pachatele však incident sledovali tři muži, kteří okamžitě zasáhli. Útočníka zadrželi a zakrátko předali policejní hlídce. Policisté pak ještě téhož dne mladého muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a navíc, protože se jednalo o recidivistu, který byl ještě jako mladistvý pravomocně odsouzen mimo jiné pro násilnou trestnou činnost, na něj podali podnět k návrhu na vzetí do vazby. Ten byl akceptován jak státním zástupcem, tak i soudem.

"Statečným mužům, kteří prokázali velkou míru odvahy a především občanské statečnosti, děkujeme za jejich příkladné jednání," říká policejní mluvčí Hana Štefflová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 25.07.2017 07:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka