Recyklojízda navštívila Domažlice, Horšovský Týn a Tachov

Města Domažlice a Hošovský Týn ve čtvrtek a Tachov v pátek byly zastávkami týmu Recyklojízda 2018, který v červnu projíždí Českou republiku, aby podpořil třídění a recyklaci baterií.

Cílená propagace v Plzni

Tříčlenná skupinka nadšenců na elektrokolech zdolá za 10 dní 800 kilometrů. V Plzeňském kraji je k vidění od 19. do 22. června.  Ve městech se setkává s občany a zástupci městských úřadů. Projekt organizuje nezisková společnost ECOBAT a informace o něm jsou k dispozici na webu recyklojizda.ecobat.cz a na facebookovém profilu Recyklojízda. Partnerem projektu je Plzeňský kraj. 

"Ve čtvrtek ráno jsme měli setkání se žáky ve městě Domažlice v ZŠ a MŠ Msgre. B. Staška 232. Za 3 měsíce děti ze školy vytřídily k recyklaci 397 kg baterií a na setkání s Recyklojízdou byly odměněny nejlepší třídy, které odevzdaly nejvíc baterií. Setkání se účastnil i místostarosta Stanislav Antoš a ředitel školy a zároveň zastupitel pan Štípek," líčí Eva Gallatová z Recyklojízdy.

Další cesta vedla do Horšovského Týna, kde za účastníky přišly děti ze zdejší základní školy. Eva Gallatová  jim pokládala dotazy ohledně třídění a recyklace baterií. Děti se aktivně zapojovaly. Setkání se zúčastnili i dva radní města – Zdeněk Křivka a Jaroslav Vlasák.

V pátek se účastníci jízdy v Tachově setkali s dětmi ze ZŠ Hornická, kterým není recyklace baterií vůbec cizí. Například žáci ze 2.C mají ve třídě nádoby na třídění nejrůznějšího odpadu. Od Recyklojízdy dostali i krabičky na třídění baterií. Na setkání za město přišel také starosta Jiří Truček a místostarosta Jan Straka.

 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka