Recyklojízda navštívila Pošumaví

Města Horažďovice, Sušice a Klatovy byly zastávkami týmu Recyklojízda 2018, který v červnu projíždí Českou republiku, aby podpořil třídění a recyklaci baterií.

Cílená propagace v Plzni

Tříčlenná skupinka nadšenců na elektrokolech zdolá za 10 dní 800 kilometrů. V Plzeňském kraji je k vidění od 19. do 22. června. Dalšími zastávkami v kraji budou Domažlice, Horšovský Týn a Tachov. Ve městech se setkává s občany a zástupci městských úřadů. Projekt organizuje nezisková společnost ECOBAT a informace o něm jsou k dispozici na webu recyklojizda.ecobat.cz a na facebookovém profilu Recyklojízda.

Město Horažďovice bylo první zastávkou Recyklojízdy v Plzeňském kraji. Na cestě do Horažďovic se k nám přidali zástupci krajského úřadu Plzeňský kraj – radní pro životní prostředí Radka Trylčová a Václav Liška z odboru životního prostředí. "Oba s námi dojeli do Horažďovic a pak ještě kus cesty směrem na Sušici. Cestou jsme hovořili o recyklaci baterií a také v širších souvislostech o podpoře třídění odpadu v kraji, ale například i o podpoře sportu. V Horažďovicích jsme se setkali s panem starostou Michaelem Formanem a s dětmi ze školní družiny ZŠ Blatenská. Děti nám předaly 550 kusů baterií k recyklaci," říká za Recaklojízdu Eva Gallatová. "V Horažďovicích jsme se potkali také s cyklisty z projektu Cykloběh proti drogám. Máme podobnou cestu. Přejeme jim šťastnou cestu," dodává Galatová.

V Sušici se účastníci Recaklojízdy potkali s místostarostkou Věrou Marešovou a vedoucím odboru životního prostředí Radkem Vastlem. "Lidem v Sušici jsme rozdávali krabičky Ecocheese na třídění baterií a na koho se nedostalo ten si je může vyzvednout na místní poliklinice, kde jsme jich nechali menší zásobičku. Základní školu Lerchová v Sušici také navštívil vzdělávací program Recyklace hrou od Recyklohraní," popisuje Gallatová.

Další cesta Recyklojízdy ze Sušice vedla do Klatov. "Po cestě se k nám připojili mladí cyklisté z Cyklosport pit-stop team. Jelo se svižně. Děkujeme, že nás vzali k pomníčku Františka Šraita, který založil cyklozávod Král Šumavy. Je vidět, že na kamaráda nezapomínají," konstatuje Eva Gallatová.

Cyklisté dojeli až do Klatov a pak na klatovskou třídičku odpadů. "Zde jsme se mimo jiných potkali s místostarostou Klatov Václavem Chroustem a vedoucím odboru životního prostředí Liborem Hoškem. Potvrdili nám jak dobře funguje spolupráce Klatov, Sušice a dalších menších obcí v rámci akciovky Pošumavská odpadová. Měli jsme zde i exkurzi na třídičce odpadů a skládce," uzavírá Eva Gallatová.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka