Reprezentační ples kraje se nesl na vlnách oceánu. Fotogalerie

Jako na zaoceánském parníku si připadali hosté 14. reprezentačního plesu Plzeňského kraje, který se uskutečnil v sobotu 25. února 2017 v plzeňském Parkhotelu.

Cílená propagace v Plzni

Jako už tradičně byl ples spojen s charitativní akcí na pomoc lidem s handicapem. Celkem se díky partnerům Plzeňského kraje vybrala částka 360 tisíc korun, která byla rozdělena mezi osm osob, kterým pomůže zlepšit kvalitu života.

Ples už několik let moderuje Jan Čenský a letos mu, jako kapitánovi zaoceánské lodi, moderátorka a dělala doprovod zpěvačka Martina Kociánová, coby půvabná členka lodní posádky. Oficiálně ples zahájil hejtman kraje Josef Bernard s manželkou Gabrielou. Hned poté už mohl parník vyplout, o slavnostní přivítání na palubě se postaralo taneční vystoupení „Welcome on Board“ v choreografii Petry Parvoničové. Pak už parket patřil tanečním párům, kterým rytmus udával Golden Big Band Prague pod vedením Petra Soviče, ten si v úvodní sérii pozval na pódium hudební legendu – Karla Štědrého.

Mezitím se rozběhla zábava na všech palubách parníku – v sále Conferenza začala ve 22:00 hodin swingová tančírna za doprovodu kapely The Dixie Hot Licks, v prvním patře v malém sále Emporio se otevřela kavárna Orient Coffee, mobilní bar a také ochutnávka rumů z různých koutů světa. A aby byla atmosféra na parníku dokonalá, procházely se mezi návštěvníky osobnosti tehdejší doby jako Elvis Presley, Marilyn Monroe nebo manželé Kennedyovi.

Výtěžek charitativní sbírky je předáván vždy přímo na plese a většina obdarovaných si šeky přebírá osobně, ani letos tomu nebylo jinak. Šeky předával obdarovaným hejtman Josef Bernard. Darované finance jsou vždy využity na konkrétní účely, letos to například byl doplatek na handbike pro Danielu Jírovou, která je na invalidním vozíku, příspěvek na pořízení automobilu pro Martina Ereta, speciální notebook pro téměř nevidomou Lindu Albrechtovou, příspěvek na fyzioterapii pro Tomáška Tenglera, příspěvek na nákup speciálního kočárku pro Vilémka Bizuba, invalidní vozík pro Davida Humla, notebook pro Kubíka Mareše nebo příspěvek na terapii pro Adama Výborného. „Za každým z obdarovaných stojí velmi silný životní příběh, doufáme, že finanční příspěvek jim ulehčí život. Děkujeme proto společnostem a firmám, které se rozhodly tímto způsobem pomoci,“ řekl hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard.

Co by to bylo za plavbu zaoceánským parníkem, kdyby se neobjevila skutečná Marilyn, a to v podání zpěvačky Petry Vraspírové a za doprovodu členů baletu J. K. Tyla opět v choreografii Petry Parvoničové. A to nebylo všechno krátce před jedenáctou hodinou dorazila další pěvecká osobnost – Jiří Korn, který publikum doslova strhnul k tanci a zpěvu. Vše v tu chvíli směřovalo k půlnoci a očekávanému půlnočnímu překvapení. O půlnoci se na plátně začal odvíjet krátký film mapující novodobou hudební historii, aby předznamenal jednu z největších legend populární hudby – kapelu Beatles v podání PANGEA The Beatles Revival Band. Legendární Brouci roztančili parket na tolik, že ani ve dvě hodiny v noci se nikomu nechtělo jít spát…

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 27.02.2017 12:06



3 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka