Responzivní webdesign pomáhá zvýšit návštěvnost webu o 200 %

Význam a počet mobilních zařízení stále stoupá. Téměř 66 % uživatelů používá svůj chytrý telefon neustále nebo každých pár hodin. V průměru se na mobilní telefon podíváme 150x denně! Je zřejmé, že internetové stránky, které si na mobilních telefonech a tabletech prohlížíme, by měly být plně funkční a využívat tzv. responzivní design.

Cílená propagace v Plzni

Chcete zvýšit návštěvnost webu z vyhledávače Google o 200 procent?

Společnost UNIWEB s.r.o. se zabývá tvorbou internetových stránek a aplikací na míru již od roku 2000 a samozřejmě sleduje nové trendy a vývoj v oblasti online marketingu. V současné době se plzeňský UNIWEB zaměřuje především na vytváření firemních www stránek optimalizovaných pro chytré telefony a tablety (tzv. responzivní webdesign).

Co je responzivní webdesign?

Responzivní webdesign je v technika vytváření webových stránek, která zajistí, že webové stránky se automaticky přizpůsobují velikosti obrazovky zařízení (chytrý telefon, tablet, notebook, počítač), na kterém si uživatel webové stránky prohlíží. Responsivní webdesign již není pouze trendem, ale je to nutnost!

Víte, jaké jsou výhody responzivního webu?

  • Investice do budoucnosti. Responzivní weby fungují výborně na celé řadě existujících zařízení a je sázkou na jistotu, že využití internetu v mobilních zařízeních se bude i nadále rozšiřovat. Responzivita již nebude konkurenční výhoda, ale nutnost.

  • Lepší, rychlejší, oblíbenější web. Uživatelé neřeší, na jakém zařízení si váš web prohlíží. Jsou spokojení a šťastní, když se web hezky zobrazí a je pěkně čitelný a plně funknčí. Šťastnější uživatel se pak snadněji stává spokojeným zákazníkem.

  • Efektivní náklady. Jakmile své staré stránky předěláte na responzivní, vydrží vám déle. Nemusíte vytvářet dva weby, jeden pro mobily a jeden pro velké obrazovky stolních počítačů. To je již přežitek.

  • Přínosný SEO efekt. Google doporučuje vytvářet responzivní weby a zkušenosti firmy UNIWEB z oblasti SEO potvrzují, že přechod na responzivní web přináší větší návštěvnost z vyhledávače Google.

Návštěvnost nového responzivního webu z vyhledávače Google vzrostla o 214 %

UNIWEB otestoval na novém responzivním webu jednoho ze svých klientů, jaký vliv budou mít nové responzivní HTML šablony na chování uživatelů a jestli se zvýší návštěvnost webu. Zde jsou výsledky:

  • Neplacená návštěvnost z vyhledávače GOOGLE se zvýšila o 214,87 % (šlo o nárůst o cca 10.000 návštěv)
  • Neplacená návštěvnost z vyhledávače SEZNAM.cz se zvýšila o 106,48 %
  • Míra opuštění webu klesla ze 71,45 % na 27,98 %, což znamená, že uživatelé již web hromadně neopouštějí a rádi si jej prohlíží.
  • Na mobilním telefonu si nový responzivní web nyní prohlíží o 87,31 % více uživatelů.
  • Na tabletu si nový responzivní web nyní prohlíží o 54,13 % více uživatelů.

Máte zájem o obdobné řešení? Potřebujete nový responzivní web?

Kontaktujte UNIWEB!

Kopeckého sady 13
Plzeň 301 00

E-mail: uniweb@uniweb.cz nebo obchod@uniweb.cz
FACEBOOK: https://www.facebook.com/uniweb/

Poradenství, SEO

Bc. Jan Vavřička, MBA
E-mail: vavricka@uniweb.cz
Telefon: +420 773 200 530

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka