Řezníček přestupuje do belgického Lokerenu, Zeman do Izraele

Útočník Jakub Řezníček odchází z Viktorie Plzeň do aktuálně posledního týmu belgické ligy KSC Lokeren, se kterým se viktoriáni utkali v roce 2012 v předkole Evropské ligy.

Cílená propagace v Plzni

Řezníček přestoupil na západ Čech v červenci 2017 z brněnské Zbrojovky. Od té doby stihl za tým trenéra Pavla Vrby odehrát 22 ligových zápasů se 2 vstřelenými brankami a 12 utkání v evropských pohárech, půl roku také strávil na hostování v Sigmě Olomouc, kde se prosadil šestkrát ve 12 zápasech.

„Ve Viktorce jsem zažil skvělé období plné týmových úspěchů. Je tu vysoká konkurence a já chci hrát, navíc půjde po Slovensku o mé první zahraniční angažmá, které jsem si chtěl vyzkoušet. Proto jsem zvolil právě Lokeren,“ vzkázal třicetiletý Jakub Řezníček.

„Děkujeme Jakubovi za jeho služby, které v Plzni odvedl. Myslím, že má šanci se v Belgii prosadit a pomoci Lokerenu k záchraně. Přeji mu, aby šlo o vydařené angažmá,“ doplnil Adolf Šádek, generální manažer Viktorie Plzeň.

Zeman do Izraele

Martin Zeman odchází do izraleského Hapoelu Ra´anana

Devětadvacetiletý krajní záložník Martin Zeman opouští po třech sezonách kádr Viktorie Plzeň, smlouvu podepsal s devátým celkem izraelské nejvyšší soutěže Hapoelem Ra´anana.

Martin Zeman byl v týmu Viktorie již v sezoně 2012/2013, kdy nastoupil do 16 soutěžních zápasů. Následovala angažmá v Senici, Příbrami a Sionu. V srpnu 2016 se vrátil do Plzně a od té doby nastoupil do 47 ligových duelů a 17 utkání v evropských pohárech. V letošní sezoně odehrál 70 minut v Lize mistrů (v Římě), 416 minut v lize a utkání v MOL Cupu.

Nyní odchází vstříc nové výzvě do Izraele. „Tohle druhé období, které jsem zažil ve Viktorce, bylo krásné. Získali jsme titul a postoupili přímo do skupiny Ligy mistrů. Vytvořili jsme si nezapomenutelné zážitky a jsem rád, že jsem to s Plzní vše mohl prožít,“ říká. „Rád budu vzpomínat i na fantastické fanoušky a děkuji Viktorce za umožnění přestupu. V zahraničí se budu chtít prosadit, zároveň z něj budu Viktorce dál držet palce jak v domácí soutěži, tak i v Evropské lize,“ dodává Martin Zeman.

„Martin u nás strávil několik sezon, ve kterých přispěl k úspěchům Viktorky. Za to mu patří náš dík a samozřejmě přání mnoha sportovních i osobních úspěchů v jeho další kariéře,“ řekl generální manažer klubu Adolf Šádek.

fcv

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka