Řidičce v Plané vběhl pod auto školák

Řidička již na danou situaci nestihla reagovat. Chlapci se naštěstí nic vážného nestalo, po vyšetření v nemocnici byl propuštěn domů.

Cílená propagace v Plzni

Tachovští dopravní policisté přijali v pondělí oznámení o nehodě, která se stala kolem 7:45 hod. v obci Planá. Sadovou ulicí jela 43letá řidička s osobním vozidlem značky Renault ve směru do ulice Dukelských hrdinů. V Sadové ulici objížděla autobus stojící na autobusové zastávce. V době, kdy se vozidlo nacházelo přední částí na úrovni přední části autobusu, jí zpoza autobusu vběhl náhle do jízdní dráhy 12letý chodec. Ten po střetu uvedl, že neutrpěl žádné zranění a z místa odběhl pryč. Řidička i přesto dopravní nehodu oznámila na policii. Následně policisté nezletilého chodce ustanovili a zjistili, že byl po vyšetření v nemocnici propuštěn domů bez dalšího léčení. Ohledáním místa policisté z jistili, že chlapec neužil k přecházení přechod pro chodce, který se nacházel ve vzdálenosti do 50 metrů. Nehodou se policisté i nadále zabývají.

     Zároveň žádají rodiče, aby dětem připomněli základní pravidla bezpečného přecházení komunikace, např. jak se mají před vstupem do vozovky rozhlédnout – vlevo, vpravo, vlevo; že mají komunikaci přecházet na přehledném místě a pokud je v blízkosti přechod pro chodce, použít jej; do vozovky vstupovat, až když vozidlo zastaví a v neposlední řadě, že je dobré navázat oční kontakt s řidičem.

ilustrační foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 06.02.2019 06:23



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka