Řidiči pozor, srážek se zvěří přibývá

Hlavními aktéry dopravních nehod byl jelen a srny. Ve středu šetřili policisté v kraji tři případy. Od počátku roku jich bylo třiašedesát.

Cílená propagace v Plzni

 Tři dopravní nehody, kdy došlo ke střetu osobního vozidla s lesní zvěří, se udály dne 25. března 2020. V 05:30 hodin došlo ke střetu vozidla s lesní zvěří na silnici mezi obcemi Kanice a Chocomyšl. Řidiči osobního vozidla tovární značky Kia Sorento zde vběhla náhle z pravé strany do jízdní dráhy srna. Řidič nedokázal střetu zabránit. Zvíře nebylo na místě dopravní nehody nalezeno, ale byla zjištěna a zajištěna srst. Škoda na vozidle Kia byla vyčíslena na 20 tisíc korun.

      V 07:15 hodin na silnici I. třídy č. 22 mezi obcemi Libkov a Loučim řídil řidič nákladní vozidlo tovární značky Peugeot Boxer. Muž nedokázal zabránit střetu s jelenem, který mu náhle vběhl do jízdní dráhy z pravé strany. Na místě dopravní nehody policisté zvíře nenašli, ale na vozidle zjistili a zajistili srst. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 20 tisíc korun.

      Další dopravní nehoda se stala v 21:50 hodin, a to na silnici mezi obcemi Domažlice a Horšovský Týn. Zde došlo také ke střetu osobního vozidla se srnou. Řidič jel s osobním vozidlem Fiat Stilo. Srna nebyla rovněž nalezena a škoda na vozidle byla vyčíslena na 20 tisíc korun. Ve všech případech se dopravní nehody obešly bez zranění osob a rovněž u všech řidičů dopravní policisté vyloučili požití alkoholických nápojů před jízdou. Od počátku letošního roku policisté přijali již třiašedesát oznámení o střetech vozidel s lesní zvěří.

      Je nutné zmínit, že při srážce se zvěří vzniká škoda jejímu majiteli, kterým je většinou místní myslivecké sdružení. Proto zde platí povinnost oznámit dopravní nehodu policii. A to i v případě, že zvěř z místa utekla. Policisté upozorňují řidiče, kteří by si usmrcené zvíře chtěli ponechat, že jejich jednání bude kvalifikováno jako trestný čin krádež či pytláctví, za který hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka