Rokycanští ochranáři zvou za zimujícími ptáky k Berounce

Za mořskými orly, ale i dalšími zajímavými živočichy se vydají rokycanští ochránci přírody v rámci vycházky zaměřené na pozorování vodních ptáků zimujících na Berounce.

Cílená propagace v Plzni

Ta se v této době stává rájem velkého množství známých i méně známých vodních ptáků, ale i vyder či bobrů. Akce, která je určena všem zájemcům o pozorování živočichů, jejich fotografování či zimní přírodu se uskuteční v sobotu 9. února 2019.

Sraz účastníků o tuto unikátní a svým způsobem i nejprestižnější zimní akci rokycanských ochránců přírody je buď v 8.45 hodin před rokycanským vlakovým nádražím, popřípadě v 9.15 hodin před nádražím Českých drah v Plzni – Doubravce. Trasa povede od Svatého Jiří k Dolanskému mostu a později na vlak do Chrástu. Vycházka je celodenní a s návratem je počítáno v podvečer.

Zajímavá zhruba třináctikilometrová trasa povede většinou v blízkosti vody a pozornost tedy bude věnována zejména zimujícím vodním ptákům, především pak kormoránům, labutím, kachnám, vzácnějším hoholům a morčákům. Navíc se zde právě v této době zdržují i orli mořští a je velká pravděpodobnost na jejich spatření. Vidět však budeme moci při troše štěstí i další dravce či muflony, kteří se zde také v hojném počtu vyskytují nebo alespoň pobytová znamení bobrů.

"Doporučujeme se tedy teple obléci, vzít si pohodlnou obuv a něco na opečení na ohni. Tam i zpět pojedeme vlakem, takže nutností je i drobný peníz na vlak i občerstvení v cukrárně, které nám ukrátí čekání na vlak. Výhodou bude vlastní dalekohled a určovací klíč, přičemž vycházka bude doplněna výkladem o zdejší fauně. Případné další informace rádi sdělíme na tel. 603239922," zve na vycházku šéf rokycanských ochranářů Pavel Moulis.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka