Rokycanští zvou: Přijďte nakoupit mysliveckou veteš

Zajímá Vás myslivost a vše co k ní patří? Lovecké signály, odborné přednášky či myslivecká veteš? Pokud ano, pak tu pro Vás máme pozvánku na zajímavou akci, která se uskuteční na začátku jara, přesněji 12. března.

Cílená propagace v Plzni

Její pořadatelem je Český svaz ochránců přírody v Rokycanech a uskuteční se od 9.00 hodin v sále Restaurace Na Střelnici v Rokycanech. A o co vlastně půjde?

Celá akce začne úderem deváté hodiny ranní, kdy se v sále Restaurace Na Střelnici v Rokycanech / www.nastrelnici.cz / rozběhne zajímavá akce spojující myslivost a ochranu přírody. Jedná se nejen o sérii přednášek, ale především o výměnu mysliveckých potřeb, které udělají radost někomu jinému. Zároveň zde bude i široká nabídka nejrůznějších materiálů propagujících ochranu přírody, do které myslivost bezesporu patří, nicméně se nebráníme čemukoli, co přinese nakupujícím radost. Zcela jistě to budou např. obrazy, šperky či výrobky podporující zdravý životní styl.

Po krátkém úvodu organizátorů a přivítání přítomných se slova ujme Ing. Jitka Maxová z Mirošova a pohovoří na téma „Lovecké signály v praxi“. Po krátké přestávce s možností občerstvení dostane prostor přednáška s výstižným názvem „Vábení zvěře v našich honitbách“ v podání Radima Šímy z Komárova. I on jistě svým poutavým přednesem získá nejednoho aktivního myslivce, kterým jsou obě témata určena. Chcete-li se tedy něco zajímavého a hlavně praktického dozvědět, určitě byste neměli na této akci chybět. Zároveň vyzýváme všechny prodejce se zájmem o účast na této akci, aby kontaktovali p. Moulise – tel. 603239922, který sdělí případné další podrobnosti ohledně organizace této výjimečné burzy.  

Smyslem pořádané akce je nejen výměna sběratelsky zajímavých kousků či přátelská výměna zkušeností, ale především navázání spolupráce mezi myslivci a rokycanskými ochránci přírody, kteří na Berounsku, Hořovicku a Rokycansku provozují záchrannou stanici živočichů pro zvířata, která se ocitnou v nouzi. Zároveň je to i volné navázání na předešlé myslivecko-ochranářsky laděné aktivity, neboť myslivost je nesmírně pestrá a zajímavá. Současně jsou myslivci zřejmě i nejpočetnější skupinou hospodařící v přírodě. Navíc to byli právě oni, kteří s ochranou přírody začali. I z těchto důvodů by byla škoda nevyužít tohoto lidského, odborně vzdělaného potenciálu právě ku prospěchu ochrany přírody, neboť bez zdravé okolní přírody nebude ani života v ní. 

I když se zdánlivě jedná o odborná témata, na své si jistě přijdou nejen zkušení myslivci, ochránci přírody ale i všichni, kterým není lhostejné, jak to v budoucnu s naší přírodou bude vypadat. "Zároveň jednáme i s dalšími subjekty, které by zde svoji činnost mohly prezentovat. Svojí účastí se tak máte možnost nejen něco dozvědět, vyměnit zajímavou věc či jen tak příjemně posedět s lidmi stejného zájmu," říká rokycanský ochránce přírody Pavel Moulis.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
05.02.2016 08:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka