Rokycany budou měnit pozemky

Zastupitelstvo města schválilo směnu pozemků s Aeroklubem Rokycany, která umožní další postup při revitalizaci Husových sadů a Kalvárie.

Cílená propagace v Plzni

Ty jsou v přírodní památce Rokycanská stráň s cennými zkamenělinami. Podle Plánu péče o přírodní památku „Rokycanská stráň“ má být vyčištěno jedno z paleontologicky nejcennějších míst nazývané „Lom u hřbitova“ nebo „Lomeček“ v Husových sadech. V plánu je využití pro lukostřelce.

Další schválená směna se týká pozemků v Evropsky významné lokalitě – NATURA 2000 „Rokycany – vojenské cvičiště“, kde žije vzácná a chráněná kuňka žlutobřichá a celá řada dalších obojživelníků. Rostou tam chráněné rostliny a vyskytují se modrásci bahenní a očkovaní. Žadatel usiloval o směnu proto, aby v lokalitě mohl chovat zubry a exmoorské pony, kteří by napomáhali vytvářet přirozené prostředí pro migraci kuňky. Výměnou pozemků dojde ke zvětšení prostoru pro zvířata a zároveň k vytvoření průchodu skrze pozemek pro lidi a návštěvníky městského lesa. Výměnou získá město pozemky v prostoru mezi Muzeem na demarkační linii a areálem bývalého depozitu, které by umožnily vybudování cest a zajištění průchodnosti v této části lokality.

Zastupitelé souhlasili, aby město začalo jednat o odkoupení nemovité kulturní památky na Masarykově náměstí. Jedná se o takzvaný Dumetovský dům, který je nejcennější památkou ve městě. Odkup městu nabídli vlastníci, kteří pro budovu nemají využití.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 16.09.2019 12:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka