Rozhlednu Chlum chce koupit doubravecký obvod

V těchto dnech se otevřela možnost, aby čtvrtý plzeňský obvod odkoupil chátrající rozhlednu na vrcholu Chlumu, tu postupně opravil a obnovil výletní restauraci.

Cílená propagace v Plzni

A společně s tím se otevřela také debata o přeměně celého Chlumu na rekreační les.

TOP 09 dlouhodobě podporuje zatraktivnění této oblasti. "Chceme, aby se z ní vytvořilo přitažlivé místo pro trávení volného času nejen pro obyvatele Doubravky, ale také lákavý cíl pro turisty. Jsme však přesvědčeni, že k rozvoji Chlumu je nezbytné přistupovat s pokorou k veřejnému prostoru a krajinotvorbě s vědomím, že každý zásah do řešené lokality znamená její ovlivnění nejen pro současnost, ale i budoucí generace. Proto podporujeme takový rozvoj této oblasti, který by z Chlumu učinil atraktivní turistický cíl bez negativních dopadů na životní prostředí," říká doubravecký zastupitel a šéf místní TOP 09 Václav Lacyk.

Jak dodává, TOP 09 bude podporovat takový návrh přeměny této oblasti, ve kterém bude maximálně upřednostněna turistická funkce, bez komerčních dopadů a bez ohrožení lokality motorovou dopravou. "Jsme přesvědčení, že každá navržená úprava může využít snadno dostupnou MHD a zároveň rozvinout dopravu cyklistickou a pěší. Věříme, že i vrchol Chlumu, rozhledna, získá podporu z veřejných zdrojů pro svoji opravu a případné citlivé doplnění o objekt restaurace."


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka