Rozjezdy poosmé pomohou začínajícím podnikatelům i v Plzeňském kraji

Společnost T-Mobile již poosmé podpoří začínající podnikatele v rámci programu T-Mobile Rozjezdy. Až 42 výherců s podnikatelskými nápady se může těšit na ceny v celkové hodnotě přibližně 2,5 milionu Kč.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ty se mimo jiné skládají z peněžní částky, balíčků služeb a věcných cen potřebných pro podnikání. Nedílnou součástí podpory je také poradenství odborníků. Projekty je možné registrovat od 31. 1. do 12. 3. 2018 na www.rozjezdy.cz, kde také zájemci naleznou všechny informace.
 
„Doufáme, že ani letos nebude nouze o opravdu inovativní projekty. Zkušenosti z předchozích sedmi ročníků svědčí o tom, že nápadů je v českých a moravských hlavách dost,“ říká Martina Kemrová, manažerka firemní komunikace společnosti T-Mobile, a dodává: „Rádi pomůžeme začínajícím podnikatelům ujasnit si, zda jejich projekt má šanci nejen získat si zákazníky, ale také si je udržet.“ 

Plzeňský kraj patří podle loňské analýzy T-Mobile Rozjezdů a datového týmu Samizdat mezi podnikatelsky průměrné. Po započítání počtu obyvatel a odečtení neaktivních subjektů připadá v tomto kraji 8,12 obyvatele na jeden ekonomicky aktivní subjekt. V celé ČR je to 7,33 a region je tak na průměrném osmém místě. Žebříček jasně vede Praha, kde připadá jeden aktivní ekonomický subjekt na čtyři obyvatele, zatímco na posledním místě stanul Ústecký kraj s dvaapůlkrát nižší aktivitou.

Poroty složené z odborníků, úspěšných podnikatelů a investorů, jako jsou například Margareta Křížová nebo Martin Korman, hodnotí nejen neotřelé nápady, ale i úspěšnou realizaci podnikatelského záměru. Letos získá absolutní vítěz ceny v celkové hodnotě 566 332 Kč, které zahrnují finanční dar od T-Mobile  ve výši 250 tisíc Kč, kreativní návrh reklamní kampaně, poradenství a věcné ceny od partnerů soutěže.

T-Mobile Rozjezdy mají za sebou sedm ročníků. Mezi západočeskými vítězi najdete například chov pijavic Zuzany Sladké ze Stříbra nebo rodinnou sýrárnu Jindřišky Jandečkové. Loňské regionální kolo ovládl Jiří Brož s uměleckým kovářstvím v Holýšově.

Celostátní vítězkou se v roce 2017 stala Dagmar Dušková z Vysočiny s projektem Dančiny Dobroty, rodinnou sýrárnou založenou na domácí výrobě bez přidání jakékoliv chemie. Cenu veřejnosti si odnesl Petr Šmíd z jihomoravských Šaratic s projektem HoblHome založeným na výrobě originálních kuchyňských prkének.

T-Mobile Rozjezdy
T-Mobile Rozjezdy jsou dlouhodobým programem na podporu začínajících podnikatelů. Nabízejí bezplatné regionální semináře v oblastech týkajících se začátku podnikání, druhou částí projektu je soutěž o nejlepší realizaci podnikatelského nápadu. Během ledna až března se mohou ti, kteří ještě nepodnikají, nebo jsou k podnikání registrováni méně než 12 měsíců, přihlásit do soutěže na www.rozjezdy.cz. V každém kraji mohou vyhrát tři vítězové, kteří získají finanční odměnu, podporu expertů na různé aspekty podnikání, balíčky služeb a věcné ceny, které pomohou s rozjezdem podnikání. O celostátním vítězi rozhoduje porota. Kromě toho může veřejnost rozhodnout o vítězi Ceny veřejnosti prostřednictvím on-line hlasování. Bezplatné regionální semináře otevřené široké veřejnosti se konají v dubnu a květnu.

Partnery letošního ročníku T-Mobile Rozjezdů jsou Broker Consulting, Agentura Najisto, Alza, Samsung a StartupJobs. Odbornými partnery jsou Lovebrand, MADE BY VACULIK a Proboston, regionálními Dům Techniky Pardubice, Impact Hub Brno, Impact Hub Ostrava, Fakulta sociálně ekonomická UJEP, Inovační centrum Ústeckého kraje a Regionální hospodářská komora Plzeňského kraje.

    • Hledá se nástupce uměleckého kovářství Jiřího Brože z Holýšova
    • Ceny pro až 42 výherců v celkové hodnotě přibližně 2,5 milionu Kč
    • Registrace projektů probíhá od 31. 1. do 12. 3. 2018


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 04.02.2018 14:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka