Rozsáhlý požár bezdomoveckých chatek u „pavlačáku“ na Jateční

Svědci požár bývalé zahradní chatky, dnes již bezdomoveckého slumu, oznámili dnes kolem deváté večer. Na místo dorazili jako první strážníci Městské policie, zjistili že jedna chatka je již zcela v plamenech, ale naštěstí všechny zde přebývající osoby stačily před ohněm včas utéct, takže strážníci pouze zabezpečili místo proti vniku nepovolaných osob.

Jarní servisní akce AUTO CB

Dle sdělení svědků z místa, chvilku po příjezdu strážníků, došlo k sérii několika hlasitých výbuchů, které jednak přenesly oheň i na sousední chatku a také na další odpad nahromaděný v jejich okolí.


Na místo začaly přijíždět první jednotky hasičů a ihned začaly s ohněm bojovat. Že nešlo o zásah jednoduchý, bylo patrné na první pohled. Jednak hasiči nevěděli co vše chatky skrývají a jak se později ukázalo, hasiči objevili dokonce i dvě propanbutanové lahve, jejichž výbuch by mohl mít fatální následky. Naštěstí obě bomby stačili hasiči z ohně dostat včas, odnést do bezpečné vzdálenosti a zchladit. 

Dalším problémem komplikujícím zásah byl nepořádek v okolí místa požáru nahromaděný bezdomovci, v kterém se hasiči museli pohybovat.

Příčina vzniku požáru zatím známa není, ale silně očouzení bezdomovci s kterými o pár metrů dál mluvili policisté byli dost vypovídající. Nám jeden dokonce uvedl, že jeho kamarád se snažil zprvu uhasit plácáním mokrého ručníku, ale pak z místa raději utekl.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 30.07.2015 12:17



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka