Run for ProCit běžel v Borském parku pro děti s autismem

V sobotu se v Borském parku konala sportovní charitativní akce Run for Procit. Běh občanského sdružení ProCit, které se věnuje podpoře dětí s autismem.

Cílená propagace v Plzni

K oslavě celosvětového Dne porozumění autismu přišlo na běžecké závody přes 400 dětí a dospělých. Předsedkyně ProCitu Irena Vítovcová k běhu prozradila: „Druhému ročníku běhu přálo počasí, akce se vydařila a veškerý výtěžek poputuje na konto veřejné sbírky Občanského sdružení ProCit.“

Děti si užily běhy na 250 a 500m, dospělý na 2 a 5 km, kde se mohl každý nechat obarvit do modra dle chuti. Kratšího běhu se účastnili i koloběžkáři, ženy s kočárky a dokonce i vozíčkáři.

Nejdelší běh opanovali plavci Slavie VŠ Plzeň, kdy vyhráli Jana Procházková a Dominik Polcar. „Jsem velmi rád, že jsme do parku přilákali stovky návštěvníků a běžců. Všude panovala skvělá nálada, udělali jsme mnoha lidem radost a hlavně jsme přiblížili autismus veřejnosti a pomohli sdružení ProCit. Předávání obrazů vítězům přímo od dětí s autismem pak byla krásná tečka závodu,“ prozradil ředitel závodu Přemek Švarc.

Autogram mohli všichni získat od již zmíněných plavců ale i extraligových hokejistů Indráka a Schleisse. Akce nabízela i bohatý doprovodný program a chutné občerstvení. Děti měly možnost si nechat pomalovat obličej, zaskákat na skákacím hradu. Na závěr akce se dražily podepsané dresy hokejistů a fotbalistů.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka