Sbor konTAKTovka přidává tříkrálový koncert

Zpívat umí opravdu každý. Tímto mottem se řídí plzeňský sbor konTAKTovka, který má letos za sebou úspěšnou sérii adventních koncertů na řadě míst Plzeňského kraje. Symbolickou tečkou se stane vystoupení na Tři krále v Kaznějově.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pěvecký sbor konTAKTovka vznikl na základě myšlenky "otevřít lidem jejich srdce" a ukázat, že zpívat umí opravdu každý. Amatérští nadšenci spolu 1. března 2018 oslaví již druhé výročí od první společné zkoušky. Chtěli oslovit co nejvíce lidí, kteří více či méně pochybovali o svých pěveckých schopnostech. 

Myslíte si, že neumíte zpívat? Omyl!

Prvopočátek všeho má "na triku" výborná písničkářka a učitelka zpěvu Dana Houdková, která přišla s prvotní myšlenkou "naučit zpívat lidi, kteří si myslí, že zpívat neumí". Začala pořádat kurzy zpěvu a již několik let se jim úspěšně věnuje. V návaznosti na kurzy založila dva pěvecké sbory (AsiHlasy a TakyHlasy), kam "kurzisti" dál chodí rozvíjet svůj znovuobjevený potenciál. Tyto sbory již několik let fungují v Praze a vzhledem k tomu, že zájem o sbory se rozšířil i do dalších částí republiky, vznikl právě tento pěvecký sbor i v Plzni.

KonTAKTovka vítá každého

Sbor nesdružuje jen zpěváky, kteří prošli kurzem Dany Houdkové, ale i další lidi, kteří mají zájem o zpívání jako takové. Noví zájemci mají dveře stále otevřené. Členy sboru spojuje nádherné zjištění, že zpěv je nástroj mocný a všedobíjející. A stejnou energií se tvoří i repertoár. Klasické "sborové" věci posluchači na koncertech nenajdou. Těšit se mohou na songy jako jsou Miluju a maluju či Půlnoční od Václava Neckáře, Nohavicovu Mariu Pannu či Zatanči, "fleretové" Zafúkané, Žalmanův Barevný šál, Nad stádem koní od Buty a další evergreeny v jednoduchých sborových aranžích.

V současné době má pěvecký sbor kolem 25 členů a nadále se rozrůstá. Dvakrát ročně jezdí na společné sborové soustředění, organizuje soukromé hlasové hodiny na zdokonalení zpěvu a zvýšení sebevědomí a párkrát za rok rozdává pěveckou radost i dalším lidem v rámci několika veřejných i soukromých vystoupení.

Jak se přidat ke konTAKTovce?

Sbor se schází každé úterý od 17:30 na dvě hodiny v Salesiánském středisku v Plzni Lobzích. Cena jedné zkoušky je 100 Kč.
https://www.facebook.com/pg/kontaktovka/

Tříkrálový koncert v Kaznějově

Neděle 7. ledna 2018 od 15:00 v kaznějovském divadle Šutr.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka