Sbory dobrovolných hasičů v Radobyčicích a Červeném Hrádku získají nové vozy

Sbor dobrovolných hasičů v Radobyčicích a Červeném Hrádku získá dotaci z Ministerstva vnitra České republiky, konkrétně z Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru, a to na nákup dvou dopravních automobilů.

Cílená propagace v Plzni

 Jde o částku 450 tisíc korun na každý z vozů, jehož cena je 2,345 milionu korun. Peníze na tyto vozidla se pokusí Plzeň získat i z dotačního programu Plzeňského kraje pro rok 2017, podání žádosti o dotaci schválila Rada města Plzně.

„Plzeňský kraj vypsal program na podporu jednotek sborů dobrovolných hasičů, který zahrnuje mimo jiné možnost získat příspěvek na nákup nového dopravního automobilu. Podmínkou poskytnutí příspěvku kraje je přidělení dotace ministerstva kultury, což jsme splnili. Proto požádáme o podporu kraj, získat můžeme až 300 tisíc korun na jeden projekt,“ vysvětlil ekonomický náměstek Pavel Kotas. Pokud město uspěje, ze svých zdrojů zaplatí za jeden automobil částku 1,595 milionu korun.

Město Plzeň se snaží postupně vybavovat jednotky sborů dobrovolných hasičů moderní technikou. Pro období 2015 až 2018 předpokládá nákup až osmi dopravních automobilů, letos to je právě pro sbor v Radobyčicích a v Červeném Hrádku.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka