SEAT odhalil koncepční vůz Minimó, který ukazuje budoucnost městské mobility

Elektromobil kombinuje nejlepší vlastnosti automobilů a motocyklů a minimalizuje plochu, kterou vozidla zabírají ve městech

Jarní servisní akce AUTO CB

SEAT odhaluje vizi budoucnosti městské mobility představením koncepčního vozu Minimó na letošním ročníku veletrhu Mobile World Congress v Barceloně.

Elektricky poháněné čtyřkolové vozidlo bylo vyvinuto s ohledem na výzvy současné dopravy ve městech, která se potýká se stále přísnější emisní legislativou včetně zákazů vjezdu do městských zón pro některé druhy vozidel, s negativními dopady dopravních kolon a s nedostatkem parkovacích míst.

Díky zcela elektrickému pohonu s nulovými emisemi lze s tímto vozidlem bez omezení cestovat i v městských centrech s nejpřísnější emisní legislativou. Další výhodou je možnost výměny sady akumulátorů. Vozidlo tak rychle a efektivně získá novou zásobu elektrické energie.

Design pro život

Hybridní charakter vozidla Minimó, které kombinuje vlastnosti osobního automobilu a motocyklu, je důsledně přizpůsoben jeho hlavnímu účelu: komfortně přepravit dvě osoby na co nejmenší ploše.

Koncepční vůz s vnější délkou 2,5 metru a vnější šířkou 1,24 metru je dostatečně kompaktní k tomu, aby projel i těmi nejucpanějšími městskými ulicemi a využil i ty nejmenší mezery pro zaparkování. Na rozdíl od ostatních městských vozidel poskytuje mimořádné potěšení z jízdy a komfort díky velkým, nezakrytým 17“ kolům, vysoké poloze sedadel jako ve vozech SUV a bezkonkurenční nabídce prostoru pro spolujezdce.

Jedním předním světlometem připomíná motocykl, zatímco design zadní svítilny je inspirován světem letadel a umocňuje agilitu vozidla.

Minimó poskytne zákazníkům dojezd více než 100 kilometrů na jedno nabití sady akumulátorů s vysokou hustotou energie.

Komfort a praktičnost pro řidiče a spolujezdce

Na sedadlech s uspořádáním 1+1 je pro řidiče i spolujezdce k dispozici stejně velký prostor. Panoramatický výhled z vozu všemi směry umožňuje cestujícím užívat si krás okolí. Vzdálenost mezi kyčelními klouby řidiče a spolujezdce vzadu je stejná jako v modelu SEAT Mii, zatímco vzdálenost mezi cestujícími a dveřmi je větší než v aktuálním modelu SEAT Ibiza.

V oblasti konektivity nabízí vozidlo dokonale integrovaná digitální řešení pro soukromé uživatele i klienty služeb sdílení automobilů na základě digitálního klíčku a bezkabelové technologie Android Auto™. Centrální digitální displej za volantem kombinuje funkce panelu přístrojů a digitálních aplikací chytrého telefonu uživatele s nezbytnými požadavky na bezpečnost jízdy.

Minimó je připraveno na budoucí techniku pro autonomní jízdu úrovně 4, která umožní vyzvednout uživatele na stanoveném místě. Tím se vyřeší jeden z hlavních problémů sdílení vozidel.

Syntéza řešení

Koncept Minimó má předpoklady k tomu, aby způsobil revoluci městské mobility.

Výsledkem je úzké a agilní vozidlo s uzavřeným, praktickým a komfortním interiérem, které díky své specifické koncepci snižuje provozní náklady provozovatelům služeb sdílené mobility a nabízí vhodné řešení pro moderní mobilitu.

Koncepční vůz Minimó bude představen ve světové premiéře na veletrhu Mobile World Congress 2019 v Barceloně a poté bude vystaven na březnovém mezinárodním autosalonu v Ženevě.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky SEAT ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Fotogalerie
Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 26.02.2019 09:01



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka