Senioři z Lochotína a Doubravky mohou absolvovat akademii

Víte jak se ubránit? Víte jak zabezpečit svůj majetek? Víte jak poskytnout první pomoc? Víte jak nenaletět podvodníkovi?

Cílená propagace v Plzni

Na všechny tyto otázky a na množství dalších otázek Vám pomůže odpovědět „Plzeňská senior akademie“.

Tento bezpečnostně preventivní projekt zaměřený na vzdělávání široké veřejnosti z řad seniorů a osob ZTP pro Vás připravila Městská policie Plzeň ve spolupráci s Městským obvodem Plzeň 1 a 4. Vzdělávací program je tvořen celkem deseti přednáškovými bloky (Seznámení s městskou policií, Jak si nenechat ublížit, Nebezpečí prodejních akcí, Kriminalistika v praxi, Domácí násilí, Bezpečně v silniční dopravě, Zvládání mimořádných událostí, Bezpečně v kyberprostoru, Problematika odpadů na území města Plzně a Základy první pomoci).

Součástí projektu jsou i exkurze na Operačním středisku Městské policie Plzeň, Operačním středisku HZS Pk (112), Útulku pro zvířata v nouzi a Požární stanici Plzeň Košutka. Projekt bude uskutečňován v průběhu třech měsíců a přednáškové bloky spolu s exkurzemi budou realizovány vždy jeden den v týdnu. Na závěr „Plzeňské senior akademie“ obdrží každý účastník absolventský list „Plzeňské senior akademie“, informační materiály, drobné propagační předměty a drobný předmět s bezpečnostní tématikou.

Tento projekt je pro seniory a osoby ZTP zcela bezplatný a podílí se na něm i BKB Plzeň, BESIP Pk, HZS Pk, ZZS Pk, Centrum robotiky Plzeň, Čistá Plzeň a ČOI inspektorát Plzeňského a Karlovarského kraje. Projekt byl v tomto roce opět finančně podpořen z rozpočtu MO Plzeň 1 a 4.

Zájemci se mohou hlásit na příslušných obvodních úřadech, a to buď osobně, nebo telefonicky.

Úřad městského obvodu Plzeň 1:

Alej Svobody 60, kancelář sociálního odboru č. 208

Telefon: 378 036 087

Podání přihlášek nejpozději do 24. 8. 2018

Zahájení programu se uskuteční dne 4. 9. 2018 v 13:00 hod. v L-Klubu (Obvodní knihovna Lochotín, Studentská č. 22, Plzeň)

Úřad městského obvodu Plzeň 4:

Mohylová č. 55, informační kancelář

Telefon: 378 031 114

Podání přihlášek nejpozději do 14. 9. 2018

Zahájení programu se uskuteční dne 20. 9. 2018 v 13:00 hod. v zastupitelském sále Městského obvodu Plzeň 4.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka