Senioři z plzeňského centrálního obvodu mohou i nadále využívat bezplatnou právní poradnu

Již několik let využívají senioři třetího plzeňského obvodu bezplatnou právní poradnu, která je zaměřena na řešení různých právních záležitostí.

Cílená propagace v Plzni

Odborníci zde odpovídají na specifické otázky, pomáhají řešit právní problémy, anebo požadavky na právní služby zařazují přesně do uvedených oblastí práva.

Služba bezplatné právní poradny pro seniory poskytuje právní poradenskou službu jednak ve věcech jednoduchých, ale také ve věcech komplikovanějších a spletitých. Umožňuje nasměrování zájemce a jeho konkrétního případu tak, aby jej mohl řešit nebo věděl, na jaké orgány se má obrátit. Právní poradna je určena lidem starším padesáti let, kteří mají trvalé bydliště na území třetího plzeňského obvodu.

Důležité je však vědět, že se nejedná o provádění úkonů ve věci - např. sepisování nebo kontrola smluv či podání nebo zastupování před soudy, úřady, organizacemi či třetími osobami.
Právní poradenství je zajištěno prostřednictvím kvalifikovaných advokátů s dlouholetou praxí zejména v těchto oblastech: právo občanské, rodinné, bytové, dědické. Právní poradenství se neposkytuje v oblasti trestněprávní či obchodně - právní.
„Chtěl bych vyzvat všechny ty seniory z našeho obvodu, kteří potřebují právní radu, aby neváhali a kontaktovali příslušnou pracovnici úřadu, která jim zajistí termín schůzky s advokátem“, říká starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer.

Kontaktní osobou na ÚMO Plzeň 3 je paní Olga Sammerová na telefonním čísle 378 036 472. Termíny právní poradny na rok 2018 jsou: 23. ledna, 13. února, 20. března, 10. a 24. dubna, 15. a 29. května, 12. a 26. června, 17. července, 21. srpna, 11. a 25. září, 9. a 23. října, 13. a 27. listopadu a 18. prosince.
Na setkání s advokátem je důležité se předem objednat.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka