Senioři ze Sušice už šlapou do pedálů motomedu

Uživatelé sportovní a zároveň charitativní aplikace EPP doslova pomohli pohybem k pohybu klientů Domova pro seniory v Sušici. Ti mohou díky vybodované částce 70 tisíc korun podpořené Nadací ČEZ utužovat svou tělesnou schránku na nově zakoupeném motomedu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Obecně motomed, konkrétně pak rehabilitační přístroj Thera Trainer – Tigo slouží pro základní rozcvičování horních a dolních končetin. Protože je mobilní a variabilní, může být využíván při  široké škále pohybových potíží, které pokročilý věk provázejí.  Aktuálně se z nového motomedu radují klienti Domova pro seniory v Sušici, kteří mohou rehabilitovat, aniž by museli dojíždět do zdravotnických zařízení.
Náklady na pořízení přístroje pomohla organizaci Sociální služby Města Sušice, která domov provozuje, uhradit Nadace ČEZ. Částku 70 tisíc korun však v první řadě pomohli ve sportovní aplikaci EPP – Pomáhej pohybem vybodovat její uživatelé.

Projekt pod názvem Hýbejme se, kterou lidé v aplikaci podpořili, pomůže téměř všem ze 128 klientů domova, kteří potřebují šetrné a aktivní procvičování kloubů ke zvládání všedních činností běžného života. „Aplikace EPP patřící Nadaci ČEZ nabízí jejím uživatelům každým týdnem hned několik různých dobročinných projektů, které lze pohybovými aktivitami podpořit. V případě Domova pro seniory v Sušici se lidé rozhodli sportem přispět starší generaci na rehabilitaci, což osobně velmi vítám a oceňuji. Přeji všem klientům domova, aby jim motomed dobře sloužil,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka