Série vloupání do vozidel objasněna

PLZEŇ - Policisté dopadli muže, který má na svědomí vloupání do třech vozidel. Těch se dopustil během jednoho měsíce. Majitelům vozidel způsobil dvacetitisícovou škodu.

Jarní servisní akce AUTO CB



     Sérii majetkových trestných činů se podařilo objasnit policistům Městského ředitelství policie Plzeň. Ti zjistili, že za třemi  případy vloupání do osobních motorových vozidel různých továrních značek, ke kterým došlo v Plzni v říjnu a listopadu loňského roku, stojí jeden a tentýž pachatel.

     První skutek se odehrál dne 4. října roku 2016 v době mezi třetí a čtvrtou hodinou odpolední. Pachatel si vyhlédl vozidlo tovární značky Škoda Fabia zaparkované na ulici Dvořákova a doneseným šroubovákem poškodil skleněnou výplň bočních dveří. Do vozidla vnikl a z něj odnesl notebook s brašnou v hodnotě čtyř tisíc korun.

     Druhého vloupání se dopustil v době mezi šestou a sedmou hodinou ranní dne 17. října loňského roku. Stejným způsobem jako v případě prvním vnikl do vozu tovární značky Mercedes Benz zaparkovaného v Plzni na ulici Kollárova a z něj si odnesl kasírtašku s finanční hotovostí 1 400 korun.

     Poslední krádež vloupáním do vozu, ze které se zpovídá, se stala v pozdních odpoledních hodinách dne 6. listopadu téhož roku v Plzni v ulici Boettingerova. I tentokrát pachatel rozbil skleněnou výplň dveří vozu značky Škoda Octavia doneseným šroubovákem a z auta odnesl sportovní batoh s osobními doklady poškozeného, peněženkou se dvěma sty korunami a platební kartou.

    Poškozením vozů a odcizením věcí z nich způsobil teprve 28letý muž ze severního Plzeňska  škodu v celkové výši 20 000 korun. Plzeňští policisté proti pachateli nyní zahájili trestní stíhání pro přečiny krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které mu v případě pravomocného odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Mimo jiné zjistili, že se jedná o třikrát soudně trestaného recidivistu na poli majetkové kriminality, který brány vězení opustil teprve v červnu roku 2016.   por. Ing. Hana Štefflová 11. ledna 2017


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka