Sestry ze sušické nemocnice absolvují důležité školení

Odborný personál sušické nemocnice absolvuje během října a listopadu školení, které prohloubí jejich kvalifikaci a zvýší další možnost jejich profesního růstu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kurzů se postupně zúčastní zhruba 30 zaměstnanců, jedná se o zdravotní sestry, sanitářky, ošetřovatelky a fyzioterapeutky. Témata přednášek jsou různá, podle profesního zaměření jednotlivých zaměstnanců.
„Vzdělávací cyklus hodnotíme pozitivně, protože pro naše zaměstnance přináší možnost účasti na povinném celoživotním vzdělávání bez nutnosti dojíždění na vzdělávací akce. Vzdělávání probíhá přímo v Nemocnici Sušice,“ uvedla hlavní sestra Nemocnice Sušice Martina Kolářová.

Tématy školících cyklů je například právo ve zdravotnictví, úvod do ergoterapie, mobilizace pacienta, bazální stimulace, trendy v péči o chronické rány a paliativní péče o pacienta v terminálním stádiu. Každý ze zaměstnanců stráví přednáškami 40 hodin týdně. Systém přednášek zajistil provozovatel nemocnice společnost Penta Hospitals CZ. Tyto přednášky absolvují i zdravotníci v ostatních nemocnicích, které PH CZ vlastní nebo provozuje. Projekt byl částečně financovaný z projektu Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců z Evropského sociálního fondu v rámci Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky.

V rámci dvoudenní přednášky Právo ve zdravotnictví se zdravotničtí pracovníci  mimo jiné detailně seznámili se svými právy a povinnostmi, ale poznali i práva a povinnosti, která jsou na straně pacientů. „Přínosem pro naše pacienty bude zcela nepochybně akce s názvem Trendy v péči o chronické rány, kde se zdravotníci budou seznamovat s nejnovějšími postupy v dané oblasti,“ uvedla Martina Kolářová.

Akce se koná v úzké spolupráci s Centrem andragogiky, což je vzdělávací a poradenská společnost působící v oblasti rozvoje lidských zdrojů a zefektivňování činnosti firem a organizací. Její odborný program je akreditovaný u několika ministerstev.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka