Sherlock Holmes bude po sedm večerů pátrat U Zvonu.

Plzeňský rodák a člen činohry Národního divadla Pavel Batěk se vrací jako slavný detektiv Sherlock Holmes v hororové komedii Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes!

Jarní servisní akce AUTO CB

Plzeňský rodák a člen činohry Národního divadla Pavel Batěk se vrací jako slavný detektiv Sherlock Holmes v hororové komedii Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes! Inscenace v režii Petra Svojtky měla na festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem premiéru v červnu loňského roku. Letošní reprízy se odehrají od 20. do 26. 7. na novém místě – místo původní Proluky se v tajemná blata, kde lišky dávají dobrou noc, promění scéna U Zvonu. Vstupenky na jednotlivá představení jsou k dostání prostřednictvím sítě GoOut.

Divadelní léto pod plzeňským nebem pořádá PaNaMo ve spolupráci se Západočeskou galerií v Plzni, festival podporuje Město Plzeň, Plzeňský kraj a společnost Plzeň 2015.

Divadelní léto je největším open air divadelním festivalem v Plzeňském kraji, v posledních letech se jeho návštěvnost ustálila na 8 000 diváků. Festival každoročně zasazuje do kulis historického centra Plzně vlastní originální inscenaci.

Scéna U Zvonu, na které se letos Divadelní léto odehrává, hostila už jedenáct představení Dona Quijota a v rámci doprovodného programu také Improzápas a Slam Poetry Open Air. Od středy 20. 7. se prostor pod platany v centru Plzně promění v pochmurné panství Henryho Baskervilla, kterým se rozléhá tajuplné psí vytí. „Torbayskou zeď jsme přejmenovali na torbayský háj a věříme, že prostor U Zvonu, který perfektně zafungoval s Donem Quijotem, bude slušet i Psu baskervillskému. Většinou se od premiéry představení stále zlepšuje, takže doufáme, že letos si společně s diváky užijeme krásných sedm Psů," říká umělecký ředitel Divadelního léta Vilém Dubnička, kterého diváci uvidí i na jevišti jako Tajemného muže.

Skvělému Pavlu Baťkovi v roli Sherlocka Holmese bude sekundovat Zdeněk Velen, jako roztomile nedovtipný Dr. Watson. Diváci se mohou těšit i na Zdeňka Muchu jako hrůzyplného Dr. Mortimera, Zdeňka Rohlíčka v neodolatelné kreaci Henryho Baskervilla, Marka Adamczyka jako sluhu Barrymora či Michala Štěrbu v roli Stapletona. Jedinou změnou oproti loňsku je obsazení ženské role. Dolores Stapletonovou bude hrát místo Marty Dancingerové Karolína Herzinová.
Autory dramatizace Psa baskervillského od A. C. Doyla jsou Jiří Janků a Petr Svojtka, umělecký šéf Městských divadel pražských, který Prokletí rodu Baskervillů na plzeňském Divadelním létě také režíroval.

Vstupenky se prodávají prostřednictvím sítě GoOut (www.goout.cz) a k dostání jsou i v recepci DEPO2015, Presslova 14 a v pokladně na hracím místě U Zvonu.

Program 9. ročníku festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem

prostranství U Zvonu, Plzeň

Improzápas: Plzeň vs. Praha
(doprovodný program)
29. 6.

Don Quijote

premiéra 2. 7.
reprízy 3. 7., 6. 7., 7. 7., 8. 7., 10. 7., 11. 7., 12. 7., 14. 7., 15. 7. a 16. 7. (náhradní představení za 13. 7.)

Slam Poetry Open Air
(doprovodný program)
18. 7.

Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes!

reprízy 20. 7., 21. 7., 22. 7., 23. 7., 24. 7., 25. 7. a 26. 7.

Víc informací i fotografie ke stažení najdete na www.divadelnileto.cz

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka