Sídlištní plochy podél Studentské ulice v Plzni změní svou podobu

Rada města Plzně odsouhlasila poskytnutí částky 300 tisíc korun na projekt Revitalizace části zelených ploch podél Studentské ulice, a to pro Městský obvod Plzeň 1.

Cílená propagace v Plzni

Pokud tento záměr schválí zastupitelé, půjdou peníze z Fondu životního prostředí města Plzně. Díky nim dostanou nyní poškozené a zanedbané plochy nové zatravnění, budou osázeny stromy, prostor získá nové lavičky i záhony. 

„Plocha vybraná pro revitalizaci se nachází podél pravé strany Studentské ulice od křižovatky s ulicí Gerskou až po křižovatku s ulicí Plaskou. Jedná se o frekventovanou sídlištní plochu, kde jsou zbytky plotu, staré nepoužívané kovové sušáky, poškozené lavičky a napadené smrky pichlavé. Všechny tyto prvky a napadené stromy budou odstraněny,“ přiblížil Petr Náhlík, náměstek primátora pro oblast dopravy a životní prostředí. 

Naopak do lokality bude umístěno pět nových laviček, vysázeno celkem 21 kusů alejových stromů, tedy javorů, okrasných třešní, platanů a buků. V dolní části upravované plochy bude vytvořen velký záhon z levandule a růží.

Městský obvod předpokládá, že práce zahájí v září 2016, projekt s celkovým rozpočtem 350 tisíc korun by měl být hotov do listopadu 2016. Obvod na něj dá ze svého rozpočtu 50 tisíc korun.  Cílem je zajistit občanům bydlícím a pohybujícím se v této lokalitě příjemnější pohyb a pobyt v okolí panelových domů. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka