ŠÍLENÍ KLAUNI ŘÁDILI V DOBŘANECH

Kino Káčko se stalo dějištěm premiéry krátkometrážního filmu s názvem Šílení klauni

Cílená propagace v Plzni

Kino Káčko se stalo dějištěm premiéry krátkometrážního filmu s názvem Šílení klauni. Toto stále živé téma se rozhodl prostřednictvím své tvorby uchopit mladý režisér, scénárista a střihač v jedné osobě – Leoš Kastner. Student Fakulty umění a designu Ladislava Sutnara, pocházející z nedalekých Řenčů. A nebál se ke kontroverznímu fenoménu zaujmout jednoznačný postoj. Internetové „pranky“, v nichž lidé pro zábavu či peníze často velmi drastickým způsobem děsí nic netušící kolemjdoucí, si jistě o podobnou reakci říkaly. 

„Natočili jsme první verzi, ale shodli jsme se, že nestojí za nic. Je to vážné a aktuální téma a tak jsme chtěli, aby zpracování bylo kvalitní,“ vysvětlil Kastner. Nejdelší byla nakonec tvorba scénáře, samotné natáčení se pak odehrávalo již v řádu dvou týdnů. A prodloužení přípravy filmu ve prospěch kvality se rozhodně vyplatilo.

Vedle Kastnera je výraznou osobou filmu Jaroslav Karpíšek – mimo jiné představitel hlavní role. U příležitosti premiéry se stal rovněž moderátorem celého večera. Hudbu k filmu složil další student plzeňské FUD – Vojtěch Kuřátko. Jednalo se tak o první Kastnerův snímek s autorskou hudbou. A rozhodně to bylo znát.

Práce na filmu se pochopitelně neobešla bez problémů – lidé se například začali domnívat, že se autoři podílejí právě na tvorbě zmiňovaných pranků. S veškerým natáčením „klaunských“ scén však byla obeznámena místí policie a vyděšení kolemjdoucí tak byli naštěstí pouze hraní. Notné pozdvižení také musela na filmovém sídlišti vzbudit jednotka rychlého nasazení v podání airsoftového týmu Secondary Group Team Soldiers. Poničená podlaha zapůjčeného bytu – během premiéry několikrát zmiňovaná – tak byla už jen kapkou v moři.

Že je téma filmu bohužel stále živé, dokazují nová videa, objevující se nadále na serveru YouTube – Kastner jedno takové sdílel den po premiéře na svém facebookovém profilu. Bylo totiž na internet nahráno právě toho dne. Mrazivý fenomén šílených klanů tedy rozhodně není záležitostí minulosti.

„A přesně o tomhle byl náš film.“

O jeho kvalitách se můžete přesvědčit na YouTube kanálu MovieHouse.

Renáta Nová


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 30.12.2017 09:30
Video




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka