Šimon Pánek bude v pondělí debatovat v Plzni

Veřejná debata se Šimonem Pánkem, ředitelem společnosti Člověk v tísni, bude jedním z hlavních bodů plzeňské oslavy 25 let existence této organizace.

Cílená propagace v Plzni

Čtvrtstoletí činnosti připomíná také výstava, která aktuálně probíhá v univerzitním areálu ZČU na Borských polích. Organizace zve i na tradiční podzimní projekce filmů festivalu Jeden svět. Na všechny akce je vstup zdarma. 

Výstava k 25. výročí práce společnosti Člověk v tísni probíhá do 27. října v prostorech Univerzitní knihovny ZČU (Knihovna Bory - univerzitní areál Borská pole). Výstava nabízí informace a fotografie připomínající šíři činnosti jedné z největších neziskových organizací v ČR. „Prostřednictvím výstavy můžete nahlédnout např. do Čečenska, Afganistánu, ale i Běloruska či Barmy - v těchto a dalších zemích jsme působili či ještě působíme. Prohlédnout si můžete i první školu v Africe, připomenout si tuzemské povodně a zamyslet se nad tím, proč je důležité pomáhat i v ČR,“ uvádí k výstavě Aleše Kavalír, ředitel plzeňské pobočky společnosti.

Oslava 25 let společnosti Člověk v tísni se odehraje v pondělí 2. října v Plzni v prostorech kulturního centra Moving Station (bývalá nádražní budova Plzeň – Jižní předměstí). „Během oslav se můžete těšit na interaktivní představení činnosti naší pobočky v rámci Otevřené galerie „Zažít tíseň“, dokumentární film Epicentrum připomínající začátky naší organizace a debatu s ředitelem Šimonem Pánkem. Oslavu uzavřeme v neformálním duchu koncertem alternativní skupiny Pan Sysel a další,“ přibližuje program akce Aleše Kavalír. Celý program startuje v 15.00 hodin a končit bude až v pozdějších večerních hodinách, debata se Šimonem Pánkem začíná v 17.30 hodin.

Projekce dokumentárních filmů festivalu Jeden svět naváží na oslavu na Moving Station a projekci dokumentu Epicentrum. V následujících čtyřech středečních večerech jsou v programu snímky s různorodým tematickým zaměřením. Diváci se díky dokumentům mohou zamyslet nad praktikami a vzestupem řeckých neonacistů (Zlatý úsvit – jak to vidím já), dopady genetické modifikace v zemědělství (Ohrožená semínka), podobami současné rodiny (Gayby baby) či osudy mladých lidí, kteří se angažují v rámci subkultury v zemi tvrdé cenzury (Iránský rave). „Kromě večerních projekcí pro veřejnost jsme filmy již tradičně nabídli i školám, kterým je promítneme dopoledne. Po filmech je pro diváky nachystána debata s pozvanými hosty,“ uvádí Aleš Kavalír. Ten doplňuje, že organizace již chystá příští ročník festivalu a to na druhou půli března. Nedočkavci si však mohou podle ředitele zdarma a legálně stáhnout filmy v rámci programu Promítej i ty! (https://promitejity.cz), díky kterému proběhnou i uvedené podzimní projekce.  

Program oslavy – 2. října 2017, Moving Station:

15.00 – 17.30 - Otevřené galerie „Zažít Tíseň“

od 15.15, 16.00 a 16.45 – projekce Epicentrum

17.30 – 19.00 – debata se Šimonem Pánkem

od 20.00 – Pan Sysel a další 

Program projekcí – začátky vždy od 20.00, Moving Station:

4. 10. – Zlatý úsvit – jak to vidím já

11. 10. – Ohrožená semínka 

18. 10. – Gayby baby

25. 10. – Iránský rave  

foto: ben skála, wikimedia

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka