Šindelář s Kořínkem si zahrají s Fleretem v Kalikováku

Michal Šindelář s Jakubem Kořínkem pozvali do Plzně legendární valašskou kapelu Fleret. Společný koncert se odehraje v pátek 12. února 2016 v klubu Kalikovák od 20 hodin.

Cílená propagace v Plzni

Michal Šindelář se s legendární valašskou kapelou Fleret potkává na společném pódiu po téměř pěti letech. „Na podzim roku 2011 jsme jeli společné turné na propagaci desek O krásách Valašska od Fleretu a naší FTB v Mýtě,“ vzpomíná Michal Šindelář.

Od loňského roku má toto spojení dalšího společného jmenovatele, a tím je basista Marek Abrahám. Marek několik let působil ve skupině Fleret a od roku 2015 hraje společně s Michalem Šindelářem a Jakubem Kořínkem. Nejen to je příslib zajímavého hudebního večera. Obě skupiny zde představí svá novinková alba Hopa bejbe (Fleret) a První ani poslední (Šindelář & Kořínek).

Fleret již jednoznačně patří mezi legendy na naší hudební scéně. Svým osobitým, originálním a neopakovatelným projevem baví fanoušky po celé zemi a také daleko za hranicemi. Během 33 let natočil víc než deset alb a může se pochlubit téměř 180 písničkami, kdy nejedna z nich zlidověla.

Oblíbený český hudebník Michal Šindelář slaví letos 20 let od prvního koncertu se svým tátou „Dědkem“ Šindelářem v Katapultu, kde pak ještě 8 let bubnoval. Posléze se vydal na sólovou dráhu a věnuje se hraní na kytaru, zpěvu a psaní autorských skladeb (Hořely, padaly hvězdy, Já pravdu mám, Hledám ráj, Když můžeš se mi zdát).

Hraje také s kapelami Semtex, se Samsonem Lenkem, Karlem Kahovcem a Ivanem Mládkem.

Dosud odehrál přes 1500 koncertů a vydal 4 sólové desky a na 40 dalších spolupracoval. Společně se zpěvákem a multiinstrumentalistou Jakubem Kořínkem vydali album s názvem První ani poslední. Kmotrem jim byl Jiří Schmitzer a Kalamity Jane. Do muzikantského životopisu si také loni zapsali společný koncert s americkou folkrockovou písničkářkou, zpěvačkou a kytaristkou Suzanne Vega.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
05.02.2016 05:30




3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka