Sjezdovku Šance seběhnou s pochodněmi v rukou

Ski areál Špičák zve na tradiční rozloučení se starým rokem na nejprudší české sjezdovce Šance.

Cílená propagace v Plzni

Pořádá ho zdejší horská služba ve spolupráci s lyžařským areálem. Skupina vybraných zájemců jej s pochodněmi v rukou kvůli nedostatku sněhu na této ryze přírodní trati po třech letech opět seběhne na botách, jako se to už v minulosti opakovaně stalo letech 2006, 2015 a naposledy v roce 2016.

Akce se tradičně odehrává 31.12. 2019 na Silvestra (letos v úterý). Noční zdolání nejprudší české sjezdovky Šance s pochodněmi v rukou se letos koná už po 45. Program začíná v 17,00 hodin pod dojezdem nejvíce strmého svahu, kde se sejdou lyžaři i další návštěvníci zdejších hor (vždy se přijde podívat cca 1000 – 2000 lidí). Samotný sjezd/letošní běh s pochodněmi začíná okolo 17,30 hodin. Připraveno je občerstvení, rozdělaný oheň, hudební produkce, večerem provází moderátor. Silvestrovský večer na špičácké sjezdovce pak jako vždy zakončí velký ohňostroj.         

Pro kontinuitu ve stručnosti historický přehled silvestrovského sjezdu. Na trati jediné černé sjezdovky areálu Ski&Bike Špičák se v současné podobě koná od Silvestra roku 1972. Dvakrát byl kvůli nedostatku sněhu úplně zrušen. V roce 2006, kdy řádil orkán Kyrill, pak sešli jeho účastníci sjezdovku poprvé na botách. Původ této tradice ale sahá už do roku 1948. V roce 1951 musela být kvůli vymezení tehdejšího hraničního pásma přerušena a obnovena byla znovu v zimě 1957. Tehdy se ale sjížděly jiné sjezdovky i úseky. 



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka