Skauti se od čtvrtka představí tisícům plzeňských dětí. Při prvním zvonění i ve strašidelném lese

Vylézt na lezeckou stěnu, vyrobit si meč, zahrát si „velké deskové hry“, vyzkoušet si střílení z luku, jízdu na koloběžkách nebo se projet na loďce po Seneckém rybníku – nejen to budou moci zažít Plzeňané a hlavně jejich děti po celém městě. Skauti pro ně v první polovině září připravují každoroční akci s názvem Skauti dětem, neboli přehlídku aktivit otevřenou široké veřejnosti.

Cílená propagace v Plzni

„Akce je připravena pro všechny děti i jejich rodiče. Menší děti jistě ocení jednodušší aktivity, mezi které patří skákání na trampolíně, malování na obličej, rukodělné dílny nebo procházku jedním ze dvou „strašidelných lesů“. Pro starší bude připravena například lezecká stěna nebo komplikovanější lanové překážky.“ uvádí mluvčí plzeňských skautů Jitka Baslová a dodává, že aktivity budou pro návštěvníky připraveny na sedmi místech Plzně.

Program akce je různorodý a rozmanitý. Například tradiční Odpoledne jako Hroch, které připravují skauti v Bolevci, bude v letošním roce motivováno příběhem Pána prstenů. Program na Jiráskovo náměstí, který připravují skauti spolu s dalšími spolky, se ponese v duchu Rytířů kulatého stolu. V letošním roce nebude chybět program také na Homolce, v Borském parku, v Doubravce nebo před 2. ZŠ.

Zájem o navštěvování skautského oddílu v České republice už více než 10 let neustále roste a výjimkou není ani Plzeň a její okolí, kde je registrováno přes 1 600 dětí a dospělých. „Největší zájem o vstup do skautského oddílu zaznamenáváme u dětí mladšího školního věku. Je to dáno i tím, že se děti potřebují naučit samostatnosti, která jim v dnešní době při nástupu do škol často chybí. Z různých však nemají děti v dnešní době možnost pravidelně navštěvovat skautský oddíl, nejen pro ty pak skauti z Českého údolí a Bolevce připravují velmi úspěšné příměstské tábory,“ doplňuje Jitka Baslová s informací o tom, že veškeré informace k možnosti navštěvovat skautský oddíl je možné najít na internetové stránce plzeňských skautů.

Skauti dětem je společný název pro akce, které organizují skauti z Plzně s cílem umožnit veřejnosti zažít na vlastní kůži skautský program. Jednotlivé aktivity jsou připravovány skautskými oddíly, které mají v daném okolí své oddíly a klubovny. Junák–český skaut v současné době sdružuje více než 55 000 dětí a dospělých.

Výběr z programu:

První zvonění (spolupráce s ÚMO3)

Kde: Borský park/České údolí
 Kdy: čtvrtek 1. 9. (13–17 h)

Strašidelný les

Kde: Konečná tramvaje č. 1 na nám. Milady Horákové
Kdy: pátek 2. 9. (20–21 h)
Co: Procházka lesem plným plzeňských strašidel.
Vstupné se neplatí, předchozí registrace na akci není nutná.

Severácké šmoulování

Kde: před 2. základní školou - Schwarzova 20
 Kdy: úterý 6. 9. (12–15 h)
 Co: Lukostřelba, slackline, maxikuželky, koloběžky, hlavolamy, fotbal, vyrábění
 Vstupné: 30 Kč, předchozí registrace na akci není nutná.

Hradní hrátky

Kde: areál skautských kluboven "pod Chlumem" (za Záchrannou stanice ptactva)
 Kdy: v pátek 9. 9. (16–19 h)
 Co: Lanová překážka, slackline, velké deskové hry, lezecká stěna, malování na sklo

Strašidelný les

Kde: u Seneckého rybníka
 Kdy: pátek 9. 9. (19:30-21:30)
 Co: Procházka lesem plným plzeňských strašidel (např. úkoly: obehrát čerty v mariáši, obelstít upíra, přemoci rytíře, utéct ježibabě)
Vstupné: 40 Kč, registrace na www.vlocka.skauting.cz (bude spuštěna začátkem září)

Jiráskovo náměstí žije!

Kde: Jiráskovo náměstí včetně zahrady dominikánského kláštera
 Kdy: sobota 10. 9. (10–19 h)
 Co: Odpoledne na motivy Rytířů kulatého stolu (střelba z luku, střelba ze vzduchovky, opékání hadů, rytířský souboj, výroba meče)
 Vstupné se neplatí, předchozí registrace na akci není nutná.
 Akce je společná pro spolky Junák - český skaut, Tady a teď, Akademii nadání a Pěstuj prostor. Každá z těchto organizací bude mít vlastní program. Společný bude turnaj ve fotbale, večerní koncert a opékání buřtů.

Odpoledne jako hroch

Kde: u Seneckého rybníka
 Kdy: sobota 10. 9. (13–17 h)
 Co:  Odpoledne na motivy Pána prstenů (projížďka na lodičkách, trampolína, lanové překážky, motokáry, malování na obličej)
 Vstupné: 40 Kč, předchozí registrace na akci není nutná.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 30.08.2016 17:10



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka