Skauti vítají nováčky v oddílech

Plzeňští skauti tradičně na začátku školního roku připravují pro veřejnost soubor akcí se společným názvem Skauti dětem, kde prezentují svoji činnost. Příchozí si mohli na šesti místech po celé Plzni a Štěnovicích vyzkoušet spoustu nevšedních aktivit.

Cílená propagace v Plzni

"Všech akcí se dohromady zúčastnilo přibližně 500 lidí, což je podle mě pěkné číslo. Těší mě, že lidé v Plzni se o skauting zajímají. Možná někdo z nich zavítá do některého z našich oddílů.” upřesňuje předseda plzeňských skautů Jaroslav Liška.

Nejvíce lidí dorazilo ke kostelu sv. Jiří na Doubravce, kde se konala večerní akce s názvem Strašidelný les. Na účastníky čekala hodinová večerní procházka s průvodcem po stanovištích se strašidly jako čert, upír, čarodějnice, duch a pavouk.

Okolí 2. základní školy na Borech se zbarvilo do modrobílé, protože akce, kterou zde skauti pořádali, byla motivována Šmouly. Na malé návštěvníky čekalo velké množství různých aktivit a her, například lanová lávka, jízda na koloběžkách nebo trampolína, ale zdaleka nejoblíbenější se stala střelba z luku.

“Na věku nezáleží, tyto akce jsou koncipovány, tak aby si na své přišly jak děti, jež ještě nechodí do školy, tak i žáci prvního stupně základních škol. Můžeme to označit za výhodu Junáka, který pracuje se všemi věkovými kategoriemi.” doplňuje fungování Liška.

Zájem o skautování stále roste, což se odráží i na členské základně. V Plzni skautingem žije téměř 1700 dětí a dospělých a číslo v posledních letech neustále roste. Jen od roku 2012 se počet navýšil o více jak 30%. “Mám z toho radost, že je nás víc a víc, ukazuje se, že naše činnost má smyl a dětem se program, který pro ně připravují kvalifikovaní vedoucí, libí. Starší děti vyrůstají ve zkušené vedoucí, kteří předávají těm mladší to, co už se naučili, ale zároveň se dál vzdělávají.” popisuje Jaroslav Liška fungování Junáka - českého skauta, jakožto největší české výchovné organizace s více jak 57 000 členy.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 20.09.2017 08:09



5 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka