Škoda dodala první trolejbusy do francouzského St. Etienne

Do francouzského města St. Etienne dorazilo na přelomu roku prvních pět nových trolejbusů, na jejichž výrobě se významně podílela plzeňská Škoda Electric.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tamní dopravní podnik postupně získá celkem 22 nových moderních vozidel s kompletní elektrovýzbrojí z plzeňské společnosti. Škodovka také zajistila finální montáž a odzkoušení vozidel v Plzni.

„Jedná se o moderní dvanáctimetrové trolejbusy v nové karosérii Solaris. Vozy budou plně klimatizované, vybavené kamerovým systémem a inovovaným systémem osvětlení interiéru. Vozidla jsou také vybavena bateriemi, díky kterým mohou sloužit i v místech bez trolejového vedení. Baterie se následně zpětně dobíjejí během jízdy na troleji,“ vysvětluje obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch a doplňuje, že trolejbusy budou jezdit na bateriový pohon nejčastěji úseky v délce zhruba 10 kilometrů, s tím, že vozy ve výjimečných případech dojedou až 20 kilometrů.

První část flotily dorazila do Francie koncem roku 2019. „Další dodávky budou rozloženy během let 2020 až 2022,“ říká manažer projektu Oldřich Husa ze Škody Electric. V současnosti jsou ve Francii pouze čtyři města, která disponují trolejbusou dopravou – jedná se o Lyon, Nancy, Limoges a Saint-Étienne. Další města ve Francii v příštích letech plánují návrat těchto ekologických vozidel

Dodávka pro St. Etienne je jedním z řady projektů Škody ohledně trolejbusů s bateriovým pohonem na západoevropských trzích. „Úspěchy Škodovky odráží vysokou spokojenost zákazníků s kvalitou a spolehlivostí dodávek,” říká Pavel Kuch.  Škoda se například podílí na zakázkách pro francouzské Limoges, italské Cagliari, španělský Castellon, nebo maďarský Szeged a Budapešť.

Škoda Transportation
Mezi výrobky Škody Transportation patří především nízkopodlažní tramvaje, elektrické lokomotivy, příměstské vlakové jednotky, soupravy metra, elektrobusy a trolejbusy, ale i řídící a pohonné systémy pro dopravní systémy. Škoda Transportation má několik dceřiných společností v České republice například společnosti Škoda Electric, Škoda Vagonka nebo Pars nova. Další firmy jsou ale i v Německu, Finsku, Maďarsku a Rusku. Ve svých společnostech v České republice zaměstnává téměř pět tisíc lidí. Jen díky vysokým investicím do výzkumu a vývoje může Škoda Transportation přicházet pravidelně na trh s novými a moderními produkty, které si úspěšně nacházejí své místo na zahraničních trzích. Do výzkumu a vývoje investovala společnost za poslední 3 roky přes 3 miliardy korun. Škoda Transportation je součástí skupiny PPF.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka