Škoda Electric vyrobí nové trolejbusy pro Zlín a Otrokovice

Sedm nízkopodlažních vozidel Škoda 30Tr za zhruba 94 milionů korun získá tamní Dopravní společnost Zlín-Otrokovice v prvním čtvrtletí roku 2019.

Jarní servisní akce AUTO CB

Trolejbusy budou provozovány na nově koncipované lince mezi Zlínem a ZOO Lešná.

 „Trolejbusy budou moci sloužit i v místech, kde není trolejové vedení – jsou totiž vybaveny trakčními bateriemi a poloautomatickými sběrači proudu, díky kterým jsou schopny jízdy i mimo klasický napájecí systém,“ sděluje obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr. Ten připomněl, že cestující i řidiči jistě ocení fakt, že vozy budou mít klimatizaci. „Samozřejmostí je i elektronický informační a odbavovací systém,“ říká Radek Kapr.
Pro zlínský dopravní podnik plzeňská Škoda Electric aktuálně vyrábí další zajímavé produkty - tím prvním je kloubový trolejbus Škoda 35 Tr s karoserií UrbanWay od firmy Iveco. Dopravce novinku získá ve druhém čtvrtletí příštího roku.
Škoda Electric rovněž do Zlína dodá zcela nový typ nízkopodlažního elektrobusu s obchodním názvem Škoda  E’City. Vozidlo s jednorázovým dojezdem min. 100 km bude dobíjeno pomocí pantografu z trolejového vedení a nočním dobíjením v depu. Topení vozu je elektrické. Samozřejmostí je plnohodnotná klimatizace moderní informační systém, USB zásuvky pro dobíjení telefonů. Ve Zlíně bude v provozu od prvního čtvrtletí příštího roku.
Poznámky pro editory

Skupina PPF

Škoda Transportation je součástí skupiny PPF. Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, pojišťovnictví, nemovitosti až po zemědělství. PPF působí v Evropě, Rusku, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva dosahující více než 38 miliard eur (k 31. 12. 2017).

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka