Škoda Transportation má novou dceřinou společnost - Škodu Digital

Firma s více než sedmdesáti zaměstnanci vznikla spojením společnosti Lokel a části technického úseku plzeňské Škodovky.

Cílená propagace v Plzni

Škoda Transportation tím významně posiluje své know-how a kompetence v oblasti digitalizace a také zvyšuje technickou kapacitu pro nové projekty.
 „Účelem nové společnosti je zajištění nezávislosti skupiny Škoda Transportation v oblasti vývoje, výroby a servisu TCMS a diagnostických a multimediálních systémů. V souvislosti s tím vzniklo moderní nezávislé vývojové centrum v oblasti digitalizace a SMART technologií pro produkty naší skupiny,“ říká předseda představenstva a Prezident skupiny Škoda Transportation Petr Brzezina.
Škoda Digital  byla vytvořena spojením oddělení nadřazeného řízení Škody Transportation a ostravské společnosti Lokel, která byla od roku 2013 součástí skupiny Škoda Transportation. Firma Lokel byla od svého založení v roce 1994 respektovaným výrobcem a dodavatelem vlastních řešení v oboru řídicích systémů drážních vozidel. V tomto oboru se zabývala zejména vývojem, výrobou, projektováním, implementací, poradenstvím a servisem nadřazeného řízení a dalších elektronických zařízení. „Nově zřízená společnost Škoda Digital bude dodávat vlastní řešení nejen pro produkty ze skupiny Škoda Transportation, ale také pro další externí klienty,“ doplňuje Jiří Liberda, generální ředitel Škoda Digital.
Produktové portfolio Škody Digital se skládá ze tří základních systémů. Prvním je Train Control & Management System (TCMS). Jedná se o platformu řízení vozidel založenou na Ethernet technologiích, která umožňuje práci s velkými objemy dat pro tramvaje, elektrické jednotky, lokomotivy i soupravy metra. Druhým je diagnostický systém zpracovávající data z vozidla, z provozu, servisu a následnou analýzou umožňující prediktivní údržbu nebo přesnější stanovené LCC (life cycle cost) nákladů. Třetí multimediální systém slouží pro kamerové systémy, informační systémy, rozhlas nebo nouzovou komunikaci.
Skupina Škoda Transportation je jednou z předních evropských firem v oboru dopravního strojírenství. Mezi její výrobky patří především nízkopodlažní tramvaje, elektrické lokomotivy, příměstské vlakové jednotky, soupravy metra, elektrobusy a trolejbusy, ale i řídící a pohonné systémy pro dopravní systémy. Škoda Transportation má několik dceřiných společností v České republice například společnosti Škoda Electric, Škoda Vagonka nebo Pars nova. Další firmy jsou ale i v Německu, Finsku, Maďarsku a Rusku.

Ve svých společnostech v České republice zaměstnává zhruba pět tisíc lidí. Jen díky vysokým investicím do výzkumu a vývoje může Škoda Transportation přicházet pravidelně na trh s novými a moderními produkty, které si úspěšně nacházejí své místo na zahraničních trzích. Do výzkumu a vývoje investovala společnost za poslední 3 roky přes 3 miliardy korun.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka