Školní areál 4. základní školy Plzeň bude bez bariér

4. základní škola v Kralovické ulici podala v říjnu loňského roku žádost o dotaci ve výzvě Národního rozvojového programu mobility pro všechny na bezbariérové úpravy areálu školy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ty obnášejí rekonstrukci výtahu, vybudování dvou bezbariérových ramp a dvou bezbariérových toalet. Předpokládaný rozpočet stavby je 2,256 milionu korun včetně DPH, kdy dotace by mohla činit až 50 procent nákladů. Stavební úpravy by měly být realizovány od srpna do prosince letošního roku.

„Z důvodu realizace akce již od srpna letošního roku je potřeba zahájit výběrové řízení na zhotovitele stavby ve fázi před vydáním rozhodnutí o poskytnutí dotace. Zároveň s tím je nutné zavést investiční akci na bezbariérové úpravy 4. základní školy do jmenovitého seznamu stavebních investičních akcí rozpočtu Odboru investic Magistrátu města Plzně. Zastupitelstvo města Plzně dnes schválilo převod finančních prostředků ve výši 1,111 milionu korun z fondu investic 4. základní škole, aby mohla začít realizovat výběrové řízení na zhotovitele stavby,“ vysvětlil ekonomický náměstek Pavel Kotas.

Cílem projektu je odstranit překážky pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. Oprava výtahu je nezbytná, neboť zařízení se nachází v havarijním stavu. Samotná realizace akce bude zahájena až po vydání rozhodnutí o přidělení dotace, kterou obdrží základní škola od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka