Slavnosti jablek zvou v sobotu na Krasíkov

Štrúdly, moštování i další pochutiny z jablek v sobotu již potřinácté zaplní vrch Krasíkov u Konstantinových Lázní. Na úpatí bude návštěvníky vítat Autobus 2015 se svými divadelními vyjížďkami do celého kraje a malou hudební scénou.

Jarní servisní akce AUTO CB

Řemeslný jarmark od úpatí až k vrchu představí rukodělné výrobky z celého kraje. Hlavní pódium obsadí kapely Knezaplacení, St. Johnny, Bluesberry a Corchen. U zříceniny hradu Krasíkova bude dětská scéna s loutkovými pohádkami divadla ŠÚS z Rokycan, výtvarné dílny i posezení s občerstvením.

V kapli bude odhalena plastika Benedikta Tolara nainstalovaná v rámci projektu Zaniklé a ohrožené kostely a ve zvonici představí Libor Marek dokument o hradu Švamberk. Tradiční soutěž o nejhezčí a nejchutnější štrúdl uzavírá příjem vzorků ve 14 hod., aby v 16 hod. mohla porota, sestavená z návštěvníků akce a účinkujících vyhlásit vítěze. Překvapením letošního ročníku bude parkour exhibice BREAK–OUT.

Po celý den bude otevřen i Dvůr Krasíkov s farmářskou minizoo. Slavnosti se budou konat tuto sobotu 3. 10. 2015 od 10 do 18 hodin. Návštěvníci mohou přijet přímým vlakem z Plzně po Bezdružické lokálce. V Konstantinových Lázních mají možnost přestoupit na mimořádnou autobusovou linku „Jablečný expres“, který je doveze pohodlně až na úpatí Krasíkova.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka