Šlovice oslaví o víkendu 770 let od první písemné zmínky o obci

První červencový víkend budou Šlovice na jižním Plzeňsku slavit 770 let od první písemné zmínky o obci. „

Cílená propagace v Plzni

Ta se nalézá v záznamech o prodeji Přeštic kladrubskému klášteru z roku 1245. Kontrolu prodávaného majetku prováděl i jistý Soběhrd ze Šlovic. Šlo o pána z litického hradu, který tehdy Šlovice vlastnil,“ prozrazuje hlavní organizátor oslav Michal Trdlička.

Oslavy začnou v pátek 3. července večer posezením u ohně, při němž zahraje skupina Banda TrampBand. Sobotní program otevřou hodinu po poledni atrakce pro děti, na něž naváže Modrá pohádka v podání divadélka Nána. Odpoledne a večer pak bude patřit vystoupení rockových kapel Anakonda Benda, Odyssea a Ozzy Osbourne revival. V neděli se do Šlovic sjedou místní rodáci. Pro ně je připravena mše a vysvěcení kapličky a následná prohlídka obce. Odpoledne pak zahraje dechová hudba Nýřaňanka a oslavy uzavře zpívaná s country uskupením HoP a ŠaVani.

Všechny akce se budou konat na hřišti u Centra Šlovice, vstup je zdarma. V Centru Šlovice bude zároveň po celý víkend přístupná výstava o historii obce. 

Mezi Šlovicemi a Dobřany bude po celý víkend jezdit kyvadlová doprava zdarma. První spoj jede z Dobřan ve 13:30, další v 15:30 a pak po hodinách až do 22:30. Zpět spoje jedou od 15 hodin v každou celou hodinu až do půlnoci. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
03.07.2015 14:14



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka