Slunce ve skle vítá v pátek a sobotu přes 80 minipivovarů

Plzeňské Černice v pátek a v sobotu hostí festival Slunce ve skle. Jde o jedno z největších setkání minipivovarů na světě.

Jarní servisní akce AUTO CB

Více než 80 nejmenších českých pivovarů představí přes 300 druhů čepovaných a desítky druhů lahvových piv. Kromě malých výrobců z ČR ochutnají lidé také piva z USA, Nizozemska, Německa, Belgie, Polska, Slovenska, Maďarska, Kypru a Ukrajiny. Desátý ročník přehlídky Slunce ve skle bude mít zatím největší účast, a to nejen pivovarů, ale snad i návštěvníků, kterých by mohlo být kolem devíti tisíc. 

Pořádající černický Purkmistr postaví při premiérově dvoudenní akci stánky na dvoře, přilehlé návsi a na opět větším parkovišti. Přehlídka preferuje prezentaci nejmenších výrobců. Má seznámit s produkty, které nejsou běžně na trhu k dostání.

Akce začne v pátek v 17 a v sobotu pokračuje od 13 hodin. Akci doprovodí hudba čtyř kapel, pivní soutěže nebo klání o nejlepší čepované pivo podle názoru konzumentů.

Vstup pro návštěvníky bude jako v předchozích letech zdarma, stejně jako doprava označenými autobusy z náměstí Milady Horákové do Černic.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka