Sobota s Shakespearem

Humor, magickou atmosféru kouzelné noci, půvabné snové scény, ale především lásku ve všech jejích podobách, a to včetně sexu. To vše nabídne nová inscenace Snu noci svatojánské, kterou v Plzni uvede režisér Filip Nuckolls.

Jarní servisní akce AUTO CB

Někdejší umělecký šéf a kmenový režisér Činoherního studia v Ústí nad Labem Filip Nuckolls působí v mnoha divadlech v České republice včetně známého Divadelního spolku Kašpar, v DJKT však pracuje poprvé. Shakespeare je pro Nuckollse oblíbeným autorem a mnohokrát také dokázal, že si s ním rozumí. Inscenoval například Dva pány z Verony, první i druhý díl Jindřicha IV. a jeho úspěšná inscenace Zkrocení zlé ženy se objevila v cyklu České televize Rok regionálních divadel

„Sen noci svatojánské se odehrává ve třech rovinách: v realitě, ve snové rovině a v rovině divadla na divadle. Všechny tři se snažíme naplno využít. Pracujeme se slovní i situační komikou, humorné pasáže jsou v kontrastu se snovými momenty. Výslednému efektu napomáhá vynalézavá scéna Lukáše Kuchinky, která využívá zavěšené látkové šály, a atmosféru magického lesa dotváří projekce. S kontrastem reality a snu pracují i výrazné kostýmy Jana C. Löbla,“ vysvětluje dramaturg činohry Vladimír Čepek a dodává, že důmyslná scéna umožní také jeden scénický efekt, jehož hlavním aktérem bude herec Martin Stránský. O jaké divadelní kouzlo půjde, bude překvapením. Kromě výtvarné stránky inscenace by její velkou devizou měla být i hudba. Jejím autorem je Ondřej Švandrlík, který jako autor scénické hudby spolupracuje s mnoha divadly v republice a je frontmanem kapely Nauzea.

Premiéře, která se koná v sobotu 22. října na Nové scéně DJKT v tradičních 19 hodin, bude předcházet poutavé vyprávění předního českého shakespearologa prof. Martina Hilského. Přednáška začíná v 15 hodin rovněž na Nové scéně DJKT, vstupenky na ni je nutno zakoupit zvlášť.

www.djkt.eu

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka