Sobota - to je zábavný Nanoden v plzeňské Techmanii

24. listopadu se zdarma otevře konferenční sál v plzeňském Techmania Science Center, kde se budou moci návštěvníci seznámit s nejzajímavějšími novinkami ze světa nanotechnologií.

Jarní servisní akce AUTO CB

Akci pořádají Techmania Science Center a Asociace nanotechnologického průmyslu ČR. Ta organizuje Nanodny v rámci popularizačního projektu „Česko je nano“, jehož cílem je představit veřejnosti vynálezy a výrobky českých nanotechnologů.

Program, který si užije celá rodina – tak se dá definovat Nanoden v Plzni, který se pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje, primátora Města Plzně, Technologické agentury ČR a Svazu průmyslu a dopravy ČR bude konat v sobotu 24. listopadu v plzeňské Techmanii.

„Posláním Techmanie je především neformální praktickou cestou veřejnosti přibližovat složitý svět vědy a techniky. S tím skvěle korespondují akce, jako je třeba právě Nanoden. Jsme velmi rádi, že máme možnost tuto akci spolupořádat,“ říká Jan Štěpán z Techmania Science Center.

Jak funguje svět, který je možné spatřit pouze pod mikroskopem, a co vše se v něm dá dělat? To návštěvníkům vysvětlí odborníci ze specializovaných firem, jako jsou Contipro, Pardam, nanoSPACE, Advamat, Nano4People a spousty dalších.

„Nano je měřítko velmi malého, lidským okem neviditelného světa. Nanotechnologie v něm ale vytvářejí zcela nové, úžasné vlastnosti hmoty. Cílem Nanodnů je přeměnit neviditelné na viditelné a ukázat lidem zázraky nanotechnologií na konkrétních výrobcích,“ říká Jiří Kůs z Asociace nanotechnologického průmyslu ČR.

I přes zřejmé technické zaměření celé akce si na své přijdou také ženy. Vyzkoušet si budou moci například světový unikát patentovaný firmou Contipro – pleťovou masku z nanovláken kyseliny hyaluronové. K dispozici budou také speciální sondy, které umí změřit několik parametrů lidské pleti. Zabaví se také milovníci módy – k vidění bude stylové oblečení z nanotextilu nebo funkční prádlo s nanočásticemi stříbra.

Vstupné na akci je zdarma, ostatní expozice a program Techmania Science Center dle standardního ceníku.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
23.11.2018 13:10



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka