Sobotní plzeňský kongres porodních asistentek přinese zajímavá témata

Plzeň bude hostit První kongres České komory porodních asistentek (ČKPA). Konat se bude v sobotu 27. května 2017 v Šafránkově pavilonu Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Hlavními tématy jsou Normální porod = přirozený porod a péče v poporodním období.

Program začne v 9 hodin, je rozdělen do tří bloků přednášek a nabídne i zajímavé workshopy, například aromaterapii v těhotenství, při porodu a v šestinedělí nebo motýlí masáže novorozenců. V rámci kongresu přednesou své příspěvky přední odborníci z oblasti porodnictví. Dotknou se témat souvisejících se zkušenostmi porodních asistentek z naší republiky i zahraničí, péčí o budoucí maminky, alternativní medicínou či historií porodnictví.

Hlavním organizátorem kongresu je ČKPA a její pobočný spolek Sdružení porodních asistentek Plzeňského kraje (SPAPK). Na organizaci kongresu spolupracují s Katedrou ošetřovatelství a porodní asistence Fakulty zdravotnických studií ZČU (FZS) v Plzni a Gynekologicko-porodnickou klinikou Fakultní nemocnice v Plzni. „Je velkou ctí a také závazkem se na takové akci podílet. Věřím, že všichni zúčastnění budou spokojení, a že informace a zkušenosti, které se zde budou prezentovat budou pro všechny přínosné,“ doufá děkanka FZS Ilona Mauritzová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka